Jan Oblak že nekaj časa velja za slovenskega nogometaša z najvišjo tržno vrednostjo. Foto: Reuters
Jan Oblak že nekaj časa velja za slovenskega nogometaša z najvišjo tržno vrednostjo. Foto: Reuters

Atletico Madrid je v sredo v finalu Evropske lige nadigral Marseille s 3:0 in se veselil svoje tretje zmage v tem tekmovanju. S tem je slovenski vratar Jan Oblak v četrtem letu v španski prestolnici le prišel do težko želene klubske lovorike (eno priznanje ima tudi v španskem superpokalu, kjer sicer ni igral).

Izkazal se je, ko je bilo to potrebno
Evropska nogometna zveza je po finalu izrala idealno postavo tekmovanja, v njo pa po pričakovanju uvrstila tudi Oblaka. V kratki obrazložitvi so zapisali, da gre za "najbolj izstopajočega vratarja v tem tekmovanju. Izkazal se je, ko ga je ekipa najbolj potrebovala."

Trojček nagrad
Oblak je bil s tem še tretjo sezono zapored izbran v najboljšo ekipo enega od evropskih tekmovanj, v obeh prejšnjih primerih je bil namreč izbran v najboljšo ekišo Lige prvakov.

Obeta se mu še ena zamora
Igralcu iz Škofje Loke pa se obeta še eno tretje zaporedno priznanje in sicer zamora. Gre za nagrado, ki jo prejme vratar, ki je v španskem prvenstvu prejel najmanj zadetkov. Na 36 tekmah La lige je bil premagan 20-krat (koeficient 0,56), njegov najbližji konkurent Marc Andre ter Stegen pa ima koeficient 0,78 (28 golov na 36 tekmah). Oblak bi moral biti v zadnjem krogu tako premagan vsaj devetkrat, da bi ostal brez te nagrade.

Ekipa leta:
Vratarja: Jan Oblak (Atletico), Rui Patricio (Sporting).
Obrambni igralci: Leonardo Bonucci (Milan), Diego Godin (Atletico), Stefan Lainer (Salzburg), Luiz Gustavo, Bouna Sarr (oba Marseille).
Vezisti: Bruno Fernandes (Sporting), Naby Keita (Leipzig), Koke, Saul Niguez, Gabi (vsi Atletico), Diadie Samassekou (Salzburg).

Napadalci: Gelson Martins (Sporting), Antoine Griezmann (Atletico), Ciro Immobile (Lazio), Dimitri Payet (Marseille), Timo Werner (Leipzig).