Sebastien Haller bo lahko spomaldi igral le v nizozemskem prvestvu in pokalu. Foto: EPA
Sebastien Haller bo lahko spomaldi igral le v nizozemskem prvestvu in pokalu. Foto: EPA

V šestnajstini finala Evropske lige se bo Ajax 18. in 25. februarja srečal z Lillom, ki je v izjemni formi in vodi v francoskem prvenstvu. Ima dve točki več od Lyona in tri več od favoriziranega PSG-ja.

26-letni Francoz je prišel v Amsterdam v januarskem prestopnem roku. Na šestih tekmah v dresu Ajaxa je prispeval dva gola štiri podaje. Ekipa iz Amsterdama je na poti do naslova, saj ima že sedem točk naskoka pred PSV-jem iz Eindhovna.

"Nekaj je šlo narobe. Zgodila se nam je upravna napaka z velikimi posledicami, ne vemo, kako se je to zgodilo. Trener in direktor Marc Overmars morava sprejeti odgovornost, upava pa, da bova napako lahko popravila. Če obstaja kakršna koli možnost, da igralca registriramo, jo morava poiskati. Sebastiena nismo dobili zastonj in velik minus bi bil, če ne bi smel igrati," je dejal ten Hag.

"Jasno, da igralcu ni vseeno, a kolikor ga poznam, bo prebolel. Ni šlo za namerno napako, je pa to vsekakor moteče. Danes je na treningu deloval normalno," je trener potrdil, da 26-letnega napadalca reprezentance Slonokoščene obale novica, da mogoče ne bo mogel igrati v Evropski ligi, ni hudo prizadela.

"Pri nas nikoli ni dolgočasno, kajne? V Amsterdamu ni dolgočasnega dne. Vendar to ni nekaj, čemur bi se smejali. Gre za neverjetno napako. Nismo pozabili prijaviti Hallerja, temveč se je zgodila administrativna napaka. Nekdo je pozabil narediti kljukico pred njegovim imenom," je poudaril ten Hag.