188 cm visoki Youssef En-Nesyri je močno poživil igro Seville. 25-letni Maročan je vstopil v 67. minuti in v zadnjih minutah je bil neustavljiv. Foto: EPA
188 cm visoki Youssef En-Nesyri je močno poživil igro Seville. 25-letni Maročan je vstopil v 67. minuti in v zadnjih minutah je bil neustavljiv. Foto: EPA

Sevilla je na lestvici španskega prvenstva na skromnem 13. mestu, vendar v evropskih tekmovanjih je vedno nevarna. V letih 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 in 2020 so bili Andaluzijci najboljši v Evropski ligi oz. v prejšnjem Pokalu Uefa.

Sabitzer kronal premoč rdečih vragov
Rdeči vragi so se prehitro veselili že v 27. sekundi. Jadon Sancho je zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju in pomočnik glavnega sodnika je takoj dvignil zastavico.

Marcel Sabitzer, ki ga je Bayern januarja posodil Manchester Unitedu, je v hitro dvakrat zatresel mrežo Seville. Bavarci, ki so v veliki krizi, bi ga zelo potrebovali v boju za naslov nemškega prvaka, ki bo še zelo napet. Foto: Reuters
Marcel Sabitzer, ki ga je Bayern januarja posodil Manchester Unitedu, je v hitro dvakrat zatresel mrežo Seville. Bavarci, ki so v veliki krizi, bi ga zelo potrebovali v boju za naslov nemškega prvaka, ki bo še zelo napet. Foto: Reuters

Andaluzijci nikakor niso našli pravega ritma. Po lepem preigravanju Anthonyja Martiala je Bruno Fernandes podal v prazen prostor, Marcel Sabitzer pa je z levo nogo poslal žogo v mrežo po četrt ure igre.

Avstrijski reprezentant, ki ga je konec januarja Bayern posodil Unitedu, je v 21. minuti povišal na 2:0. Razigrani Martial ga je lepo zaposlil in Sabitzer je brez težav znova z levo nogo ukanil vratarja Bona.

Sedem minut pred odmorom je Erik Lamela pohodil Casemira in prejel rumeni karton, videosodnik si je ogledal posnetek in ni se odločil za izključitev.

Ten Hag prehitro opravil pet menjav
Poškodovani Raphael Varane je ob odmoru ostal v garderobi, vstopil je Harry Maguire. Sevilla tudi na začetku drugega dela ni našla prave igre. Po uri igre je Brazilec Antony preigral rojaka Marcaa iz zavrtinčil žogo v vratnico. Trener Eric ten Hag je po uri opravil tri menjave, v 81. minuti pa je vstopil še Facundo Pellistri.

Malacia preusmeril žogo v lastno mrežo
Sevilla ni resneje zapretila vse do 84. minute. Jesus Navas je po dolgi podaji na desno stran kazenskega prostora poslal žogo pred vrata, a je zadel Tyrella Malacio. Žoga se je odbila in od noge presenečenega Davida de Gee končala v mreži.

Huda poškodba Martineza
V 86. minuti je Lisandro Martinez nerodno stopil in v velikih bolečinah sta ga kar igralca Seville Marcos Acuna in Gonzalo Montiel odnesla z zelenice. Martinez je v solzah zapustil stadion, ten Hag pa ni imel več menjave. Na sporedu je bilo še šest minut sodnikovega dodatka, Andaluzijci pa so vse moči usmerili v napad.

David de Gea je bil nemočen pri obeh avtogolih. Foto: Reuters
David de Gea je bil nemočen pri obeh avtogolih. Foto: Reuters

En-Nesyri kraljeval v kazenskem prostoru
V 91. minuti je Youssef En-Nesyri visoko skočil v kazenskem prostoru, a je de Gea s skrajnimi močmi žogo odbil. Le minuto zatem je po predložku Lucasa Ocampos z dense strani znova najvišje skočil En-Nesyri in z glavo zadel Maguireja v glavo, žoga pa je spremenila smer in končala v mreži za 2:2. Sevilla je z igralcem več poskusila doseči še zmagoviti zadetek, a je zmanjkalo časa.

Ten Hag pričakuje pametnejšo igro
"Biti bomo morali pametnejši. Po prvem golu smo bili čisto zmedeni, potem pa se je še poškodoval Martinez. Imeli smo precej smole. Oba gola smo prejeli zaradi nesrečno odbite žoge," je bil na novinarski konferenci potrt trener Erik ten Hag.

V garderobi Seville izbruhnila zabava
Precej boljše volje je bil seveda strateg Seville Jose Luis Mendilibar: "V slačilnici so vsi izjemno veseli. Sevilla na tem tekmovanju igra zelo srčno, igralci pa resnično verjamejo vase. Ko so prišli v slačilnico, je izbruhnila zabava."

Nogometaši Seville v garderobi proslavili remi na Old Traffordu
Mats Wieffer je bil junak večera na stadionu De Kuip. Foto: Reuters
Mats Wieffer je bil junak večera na stadionu De Kuip. Foto: Reuters

Pellegrini zapravil 11-m, Wieffer zadel za zmago Feyenoorda
Feyenoord je premagal Romo z 1:0. Edini zadetek v izjemnem vzdušju na stadionu De Kuip v Rotterdamu je dosegel Mats Wieffer s 25 metrov z desno nogo.

23-letni vezist Wieffer je v 42. minuti v kazenskem prostoru igral z roko in sodnik Jose Maria Sanchez Martinez je pokazal na belo točko. Lorenzo Pellegrini je izvedel najstrožjo kazen, a je stresel le vratnico.

Gatti kaznoval veliko napako vratarja Adana
Juventus je imel pred domačimi navijači kar nekaj težav s Sportnigom, a je na koncu prišel do pomembne zmage z 1:0.

Branilec Federeico Gatti se je najbolje znašel v gneči pred vrati Sportinga. Foto: EPA
Branilec Federeico Gatti se je najbolje znašel v gneči pred vrati Sportinga. Foto: EPA

Po veliki napaki gostujočega vratarja Antonia Adana, ki je po predložku s prostegha strela z desne strani zaplaval v prazno, je edini zadetek v 73. minuti dosegel Federico Gatti. Portugalci so imeli ob koncu še nekaj lepih priložnosti za izenačenje, ki pa jih niso izkoristili.

Union Saint Gallois do remija na BayAreni
Bayer iz Leverkusna je le remiziral z belgijskim predstavnikom Unionom Saint Galloisom (1:1). Izbranci Xabija Alonsa so v spomladanskem delu v sijajni formi, nanizali so sedem zmag. Še posebej je odmeval uspeh nad Bayernom z 2:1, ko je bil nato odpuščen trener serijskih nemških prvakov Julian Nagelsmann.

V 51. minuti je za šok na BayAreni poskrbel nigerijski napadalec Victor Boniface, ki je z močnim diagonalnim strelom z desno poskrbel za vodstvo Belgijcev. Najstnik Florian Wirtz je izenačil v 82. minuti po podaji Sardarja Azmouna.

Gladka zmaga Fiorentine v Poznanju
Na prvih tekmah četrtfinala Evropske lige so se najvišje zmage veselili nogometaši Fiorentine. V Poznanju so napolnili mrežo Lecha (1:4) in naredili velik korak proti polfinalu.

Ekipa iz Firenc je povedla že v 4. minuti prek Arthurja Cabrala. Lech je po dvajsetih minutah izenačil, strelec je bil Kristoffer Velde, a je ob koncu prvega dela prednost Italijanov obnovil Nicolas Gonzalez.

V drugem delu sta zadetka prispevala še Giacomo Bonaventura in Jonathan Ikone.


Evropska liga, četrtfinale, prve tekme:
FEYENOORD - ROMA 1:0 (0:0)
Wieffer 54.
Pellegeini (Roma) je v 43. minuti z 11-m zadel vratnico.

Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman, Kökcü, Wieffer, Szymanski, Jahanbakhsh (72./Danilo), Idrissi (65./Igor Paixao), Gimenez (82./M. Lopez).

Roma: Rui Patricio, Mancini, Smalling, Roger Ibanez, Zalewski, Cristante, Matić, Spinazzola (85./Celik), Pellegrini (46./Wijnaldum), Dybala (26./El Sharaawy), Abraham (58./Belotti).

Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez (Španija)


MANCHESTER UNITED - SEVILLA 2:2 (2:0)
Sabitzer 15., 21.; Malacia 84./ag, Maguire 92./ag

Man. United: de Gea, Wan-Bissaka, Varane (46./Maguire), Martinez, Malacia, Casemiro, Sabitzer, Antony (81./Pellistri), Fernandes (62./Eriksen), Sancho (63./Elanga), Martial (62./Weghorst).

Sevilla: Bono, Montiel (90./Gomez), Nianzou (73./Suso), Marcao, Acuna, Fernando, Gudelj, Ocampos, Rakitić, Oliver Torres (46./Jesus Navas), Lamela (67./En Nesyri).

Sodnik: Felix Zwayer (Nemčija)


JUVENTUS - SPORTING 1:0 (0:0)
Gatti 73.

Juventus: Szczesny (44./Perin), Gatti, Bremer, Danilo, Cuadrado, Locatelli (86./Paredes), Rabiot, Kostić (62./Fagioli), di Maria (86./Pogba), Milik (62./Vlahović), Chiesa.

Sporting: Adan, St. Juste (45./Diomande), Coates, Goncalo Inacio, Ricardo Esgaio (77./Bellerin), Morita, Pedro Goncalves, Nuno Santos (62./Matheus Reis), Edwards (77./Essugo), Chermiti (62./Arthur Gomes), Trincao.

Sodnik: Halil Umut Meler (Turčija)


BAYER LEVERKUSEN - UNION SAINT-GILLOISE 1:1 (0:0)
Wirtz 83.; Boniface 51.

Bayer Leverkusen: Hradecky, Tapsoba, Tah, Hincapie, Frimpong, Palacios (46./Demirbay), Andrich, Bakker, Diaby (86./Hložek), Wirtz, Adli (67./Azmoun).

Union St. Gilloise: Moris, Kandouss, Burgess, van der Heyden, Nieuwkoop, Lapoussin, Lazare Amani, Lynen (80./El Azzouzi), Teuma, Vertessen (75./Puertas), Boniface (89./Nilsson).

Sodnik: Ivan Kružliak (Slovaška)

Povratne tekme bodo 20. aprila.


Konferenčna liga, četrtfinale, prve tekme:
GENT - WEST HAM 1:1 (0:1)
Cuypers 57.; Ings 45.
RK: Piatkowski 93./Gent

LECH POZNANJ - FIORENTINA 1:4 (1:2)
Velde 20.; Cabral 4., Gonzalez 41., Boneventura 58., Ikone 63.

ANDERLECHT - AZ ALKMAAR 2:0 (1:0)
Murillo 22., Ashimeru 70.

BASEL - NICE 2:2 (1:2)
Amdouni 26./11-m, 71.; Moffi 38., 45.

Povratne tekme bodo 20. aprila.