Toni Kroos ni igral na zadnjem svetovnem prvenstvu, ko so Nemci pogoreli v Katarju. Foto: Reuters
Toni Kroos ni igral na zadnjem svetovnem prvenstvu, ko so Nemci pogoreli v Katarju. Foto: Reuters

34-letni Kroos se je kot reprezentant upokojil po evropskem prvenstvu leta 2021. V bogati karieri je zbral 106 nastopov za Nemčijo, s katero je leta 2014 osvojil tudi naslov svetovnih prvakov v Braziliji.

V državi prirediteljici letošnjega EP-ja se številni navijači bojijo, da bo domača izbrana vrsta doživela polom, saj je Nemčija v veliki krizi. Na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih je izpadla že po skupinskem delu, kar se pred tem ni zgodilo niti enkrat.

Leta 2023 je dobila le tri od enajstih odigranih tekem, zato so se v zadnjem času že pojavili namigi, da bo prav Kroos prekinil reprezentančni pokoj, kar je zvezdnik madridskega Reala tudi potrdil. Selektor Julian Nagelsmann se je pogovoril s Kroosom in hitro sta našla skupni jezik.

"Ljudje, kratko in sladko: od marca bom spet igral za Nemčijo. Zakaj? Ker me je za to prosil selektor, ker sem na to pripravljen in ker mislim, da lahko s to ekipo dosežemo več, kot si številni mislite," je v objavi na Instagramu sporočil Kroos.

Nemci se bodo 23. marca na prijateljski tekmi v Parizu srečali s Francijo, tri dni zatem pa bodo v Frankfurtu gostili Nizozemsko. Kroos bo zelo verjetno v kadru za obe tekmi, saj želi Nagelsmann preizkusiti vse kandidate.