Junaki zmage nad Kazahstanom: Benjamin Verbič, Petar Stojanović in Benjamin Šeško. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Junaki zmage nad Kazahstanom: Benjamin Verbič, Petar Stojanović in Benjamin Šeško. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Včerajšnja zmaga slovenske nogometne reprezentance nad Kazahstanom (2:1) in uvrstitev na evropsko prvenstvo v Nemčiji glasno odmeva. Po 24 letih se je Slovenija spet uvrstila med najboljše evropske reprezentance, na evropskem prvenstvu pa bo nastopila drugič.

Euro 2024 na Televiziji Slovenija

Televizija Slovenija je pridobila pravice za prenašanje tekem evropskega prvenstva. Na naših programih si boste lahko ogledali po eno tekmo na dan. To seveda pomeni, da boste na TV Slovenija videli tudi vsa srečanja slovenske reprezentance.

Kapetan Jan Oblak. Foto: BoBo/Žiga Živulovič jr.
Kapetan Jan Oblak. Foto: BoBo/Žiga Živulovič jr.

Proslavljanje z ognjemeti se je začelo že sinoči v Stožicah, danes pa se je nadaljevalo na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Navijači, po ocenah pristojnih za varnost se jih je zbralo okoli dva tisoč, so z vzkliki Kdor ne skače, ni Sloven'c pozdravili varovance Matjaža Keka. Selektor je zadnji pozdravil zbrane navijače, povedal je: "Fantje, še enkrat hvala, hvala za vse, kar ste naredili zase, za Slovenijo. Prepričan sem, da brez zveze v Nemčijo ne bomo šli, o tem bodite prepričani. Hvala, ker pomagate!"

Benjamin Verbič, ki je z golom odločil tekmo proti Kazahstanu, je povedal, da živi sanje vsakega nogometaša: "Zabiti tako pomemben gol za slovensko reprezentanco pred tako množico, kot ste vi. Nepozabno! Hvala vam!"

Žreb skupin na TV SLO 2/MMC-ju

Žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 bo 2. decembra ob 18. uri v Hamburgu. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Drugi strelec na tekmi proti Kazahstanu Benjamin Šeško je požel velike ovacije: "Kot sem že včeraj povedal, vi ste moje ljudstvo in brez vas ne bi bili, kjer smo. Se že veselim, ko boste prišli v Nemčijo, sladko bo."

Jasmin Kurtić je navijačem sporočil, da reprezentanca še ni končala dela: "Vsi so lahko ponosni na vas, na nas in na rezultat, ki smo ga naredili. Tukaj pa še nič ni konec, gremo v Nemčijo."

Navijači, oboroženi z navijaškimi rekviziti, so se za prihod nogometašev ogrevali ob nastopih slovenskih glasbenikov, kot so Pero Lovšin, Vlado Kreslin in Grega Skočir. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Navijači, oboroženi z navijaškimi rekviziti, so se za prihod nogometašev ogrevali ob nastopih slovenskih glasbenikov, kot so Pero Lovšin, Vlado Kreslin in Grega Skočir. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Petar Stojanović, eden ključnih mož na včerajšnji tekmi, je povedal: "Hvala, ker ste bili z nami od prvega dne, od prve tekme teh kvalifikacij in seveda včeraj, ko je bilo najbolj pomembno. Hvala vam za podporo, tudi ko nam je bilo težko, ste nam dali energijo. Gremo tako naprej!"

Timi Max Elšnik je navijače pozval, naj se udeležijo Eura 2024: "Slovenija, dolgo smo to čakali, zdaj moramo to izkoristiti in v čim večjem številu v Nemčijo, da to skupaj doživimo." Adam Gnezda Čerin je dodal: "Nekaj nepozabnega za to generacijo, za vse nas skupaj. Po dolgem času na velikem tekmovanju in vi ste velik del tega. Vi ste veter v naša jadra skozi celotne kvalifikacije in res hvala vam!"

Kapetan Jan Oblak se je zahvalil navijačem za podporo v vseh teh letih. Povedal je, da jim brez njih ne bi uspelo: "Verjamem, da bomo v Nemčiji vsi skupaj dosegli dober rezultat."

Stojanović: Najpomembneje je, da smo se povezali z navijači
Navijači pozdravili nogometaše: "Nemčija, prihajamo!"
Kek o Verbičevem golu: "Nor je dovolj, da je dal tak gol"
Slovenske uvrstitve na velika tekmovanja
Komentar Igorja E. Berganta o nogometu
Sašo Udovič podoživel uspeh izpred 24 let
Nogometni uspeh ima velik razvojni vpliv na slovenski šport
Mijatović: Zanimanje za tekme slovenske reprezentance bo izjemno
Čeferin pričakuje eksodus slovenskih navijačev v Nemčijo
Mariborčani o uspehu nogometašev