Matjaž Kek je bil razočaran. Foto: EPA
Matjaž Kek je bil razočaran. Foto: EPA

Josip Iličić je v prvem odzivu za TV Slovenija povedal, da so se igralci v belem borili: "Dali smo vse od sebe. A preprosto ni šlo, to je sestavni del našega poklica. Težko kar koli povem. Treba je gledati naprej." Iličić je še dodal, da si fantje nimajo česa očitati: "Igrali smo proti kakovostni ekipi, izgubili smo proti boljši ekipi."

Oblak: Smo razočarani
Dobre volje ni bil niti vratar Jan Oblak: "Smo zelo razočarani. Oktobra smo izgubili še drugo tekmo, ko smo potrebovali zmago. Razočaranje je veliko, a to je nogomet, s tem se moramo sprijazniti. Moramo dvigniti glavo in iti naprej. Pripraviti se moramo za naslednje tekme."

Iličić: Avstrija je bila boljša

Kek: Avstrija je zasluženo zmagala
Selektor Matjaž Kek ni imel težav z željo: "Pristop je bil pravi, a manjkala nam je kakovost.
Manjkal nam je gol, ki bi obrnil tekmo. Avstrija je zasluženo zmagala." V drugem polčasu je njegove varovance popolnoma ustavil avstrijski presing. "Ves čas so igrali zelo dobro, imeti bi morali mirnejši pas. Manjkala nam je kakovost, ena poteza, s katero bi prišli do zadnje linije."

Konkurenčni, če se vse poklopi
Slovenija je bila sredi kvalifikacij že na mestu, ki pelje na Euro, a tam je očitno ne bo. "Kvalifikacije smo začeli slabo, v nekem trenutku smo pokazali, da smo lahko konkurenčni, če se vse poklopi. Čakata nas še dve tekmi, pomembna je vsaka tekma," je pogovor sklenil Kek.

Kek: Manjkala nam je kakovost
Analiza drugega polčasa tekme Slovenija - Avstrija
Analiza prvega polčasa tekme Slovenija - Avstrija