Na zadnjem evropskem prvenstvu (2016) je naslov prvaka osvojila Portugalska. Letošnje prvenstvo je zaradi epidemije koronavirusa prestavljeno za leto dni. Foto: Reuters
Na zadnjem evropskem prvenstvu (2016) je naslov prvaka osvojila Portugalska. Letošnje prvenstvo je zaradi epidemije koronavirusa prestavljeno za leto dni. Foto: Reuters

V pogovoru za beIN Sports je 52-letni funkcionar na čelu Evropske nogometne zveze priznal, da obstaja nekaj težav v treh mestih, ki so bila predvidena, da so med soorganizatorji prvenstva, ter da razmišljajo o rezervnih načrtih.

"V principu ideja ostaja ista, da izvedemo evropsko prvenstvo predvidenih 12 mestih. Z devetimi je vse dogovorjeno, pri treh pa obstaja nekaj težav, zato se bomo o tem pogovarjali še naprej," je v pogovoru dejal Čeferin, ki ni izdal, o katerih državah oziroma mestih je govora.

"Srce krvavi, ko pomislim na porurski derbi brez navijačev"

Dejal je, da so pri Uefi pripravljeni na rezervne scenarije, po katerih bi prvenstvo, ki je bilo zaradi novega koronavirusa prestavljeno za eno leto in bo potekalo med 11. junijem in 11. julijem 2021, izpeljali tudi v osmih državah.

Prvenstvo bodo sicer gostile Velika Britanija (London in Glasgow), Nemčija (München), Italija (Rim), Azerbajdžan (Baku), Rusija (St. Peterburg), Madžarska (Budimpešta), Romunija (Bukarešta), Nizozemska (Amsterdam), Španija (Bilbao), Irska (Dublin) in Danska (Koebenhavn). Nemška tiskovna agencija je poročala, da je nekaj pomislekov glede organizacije tekem izrazil Bilbao.

Čeferin se je v pogovoru za beIN Sports pomudil tudi pri nadaljevanju Bundeslige. Odločitev oblasti in zvez je še enkrat več pozdravil. "Ljudje so depresivni, ker so toliko časa zaprti in ker vlada toliko negotovosti. Nogomet bo v njihova življenja vpeljal staro rutino in pozitivno energijo," je dejal Čeferin.

Obenem je pohvalil sodelovanje nemškega vrha politike, stroke in nemških nogometnih organov ter dodal, da gre za več kot le nogomet in za dober nastavek za prihodnost. Poudaril je, da je ljudem lažje ostati doma, če lahko po televiziji spremljajo športno dogajanje.