To ni bila predstava, vredna individualne moči Argentine, so si enotni vsi. Foto: EPA
To ni bila predstava, vredna individualne moči Argentine, so si enotni vsi. Foto: EPA
Ibišević vlil nekaj upanja
Messi po prodoru zadel za 2:0
Kolašinac zatresel lastno mrežo

jandro Sabella, ki se je na začetku presenetljivo odločil za ultra konservativno formacijo 5-3-2.

Poteza, da Gonzala Higuaina žrtvuje za dodatnega branilca Huga Campagnara, je bila še toliko bolj čudna, saj so Bosanci v napadu začeli le z enim napadalcem, Edinom Džekom. Že od začetka je bilo jasno, da v argentinski vrsti z bledim Lionelom Messijem, izgubljenim Sergiom Agüerom in brezidejno zvezno vrsto močno škripa. Kaj vse bi se zgodilo, če si nogometaši BiH-a, vidno prevzeti ob svojem debiju na SP-jih, ne bi že v tretji minuti zabili avtogola, lahko le ugibamo.

Ocena argentinskega selektorja 6/10
"Očitno se moramo še precej popraviti. Tudi moja krivda je, da smo odigrali precej nekreativno. To predstavo bi ocenil s šest od deset. V prvem polčasu smo nasprotnika dobro nadzorovali, a nismo imeli globine," je povedal Sabella, ki je ob polčasu igralcem naročil, naj več podajajo Messiju.

Svobodni Messi zadihal v drugem delu
Sabella je napako popravil ob polčasu, ko je namesto Maxija Rodrigueza v igro poslal Gonzala Higuaina, vezista Fernanda Gaga pa namesto Campagnara. V formaciji 4-3-3 je Argentina igrala tudi ves čas kvalifikacij. Poteza se ni takoj obrestovala, saj so Bosanci po začetnem šoku videli, da se z Argentinci da igrati. Drugi del so začeli v pozitivnem duhu, si pripravili dve priložnosti, a jih je presekal gol Messija. Ta je po vstopu Higuaina dobil več svobode in žogo sprejemal na svoji polovici, kar je tudi obrodilo sadove. Messi je pri golu začel akcijo na svoji polovici, si izmenjal povratno žogo s Higuainom in mojstrsko premagal vratarja.

"V prvem polčasu je bilo težko, saj smo jim dovolili, da razvijejo igro. V napadu sem se počutil zelo osamljenega. Moramo se popraviti, toda na koncu je pomemben le izid. Ni lahko igrati ob vsem tem pritisku prve tekme SP-ja," je povedal Messi, ki je dosegel šele drugi gol na svetovnih prvenstvih, in to po osmih letih. Argentina ni blestela, a Sabella je dobil nekatere odgovore in ima proti Nigeriji in Iranu lepo priložnost, da "skalibrira" svojo ekipo pred boji na izpadanje.

Sušić zadovoljen z obema polčasoma
Selektor BiH-a Safet Sušić je bil zadovoljen s predstavo svoje ekipe in je optimističen pred nadaljevanjem prvenstva. "Kot sem povedal pred tekmo, je bil cilj čim bolj otežiti delo Argentini, ki je favorit svetovnega prvenstva. Menim, da smo igrali dobro oba polčasa. Gol Ibiševića nam veliko pomeni za prihajajoče tekme. Morali bomo zbrati od štiri do šest točk za napredovanje. Svojim igralcem sem povedal, da Argentina ni ključna tekma," je povedal Sušić.

Sušić je hotel najprej Messiju nameniti posebnega čuvaja Muhamed Bešića, a si je na račun bolj kreativne zvezne vrste premislil. "Najprej sem mislil, da bom nanj poslal Bešića, a paziti nanj je nemogoče. Svojim igralcem sem naročil, naj ga takoj, ko dobi žogo, zaprejo," je povedal Sušić. Glede Ibiševića, ki je začel na klopi, je dodal: "Povedal sem mu pred tekmo, da proti Argentini ne moremo igrati z dvema napadalcema. Bilo bi preveč tvegano. Z enako postavo smo igrali na zadnjih dveh prijateljskih tekmah in je bilo vse v redu."

Ibišević vlil nekaj upanja
Messi po prodoru zadel za 2:0
Kolašinac zatresel lastno mrežo