Niko Kovač je Hrvaško prevzel šele v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Foto: EPA
Niko Kovač je Hrvaško prevzel šele v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Foto: EPA
Hernandez povišal na 3:0

Kamen spotike je bil predvsem položaj Ivana Rakitića, ki je igral na mestu zadnjega veznega, prav vsi hrvaški komentatorji pa so prepričani, da bi moral igrati precej bližje mehiškim vratom.

Nekdanji selektor Miroslav Blažević, ki je leta 1998 Hrvaško presenetljivo popeljal do tretjega mesta, je tako za Novi list zapisal: "Ne vem, zakaj je Kovač umaknil Rakitića tako daleč od vrat. Ravno v tem je pravi mojster, zato si je izboril prestop v Barcelono. Rakitić ne more biti zadnji vezni, dobil je rumeni karton, moral pa bi dobiti še enega."

Ćiro: Pranjića ne bi vpoklical že zaradi pričeske
Blažević se tudi sprašuje, ali ima Danijel Pranjić dovolj odlik za igranje v izbrani vrsti: "Ne razumem, zakaj je Kovač tako 'forsiral' Pranjića. Pri meni nikoli ne bi igral, če ne drugače, že zaradi frizure ne." Na koncu pa je Ćiro nekoliko spravljivejši in je Kovaču namenil besede: "Nihče se ni rodil kot genij, izkušenj se ne moreš kar tako naučiti, te pridejo s časom."

Mandžukić podal le deset natančnih podaj
Tudi Jutarnji list izpostavlja Rakitića: "Igral je na mestu zadnjega veznega, kjer je bil daleč od vrat, povsem nenevaren. Ob koncu tekme se je sicer odkupil s podajo za gol, a bil je krivec za gol Hernandeza. Luka Modrić je bil izgubljen na sredini igrišča, kjer je bilo veliko Mehičanov. Izgubil je veliko žog. Mandžukić je imel samo deset natančnih podaj."

Index: Kovač se zna le oblačiti in smejati
Največ strupenih puščic proti Kovaču so izstrelili pri Indexu: "Na svetovnem prvenstvu je dokazal, da ni na ravni selektorja. Že pred časom, ko je bil imenovan za selektorja, nismo nasedli, da je iz pravega testa. Ima sicer igralski 'pedigre', a ta ni dovolj, da bi bil vsak nekdanji igralec dober selektor. Bil je velik borec, na klopi pa je dokazal, da je tudi velik igralec - vsaj v odnosu do Mamića. Zna se lepo oblačiti, šarmantno se smejati, a kot trener je daleč od vrhunskega selektorja."

Bili so le partner za trening
Večernji list
pa je tekmo ocenil: "V prvem polčasu smo igrali, kot da bi bili partner za trening, v drugem polčasu pa niti to ne več. Mehičani so nas zlomili, kot da bi ob polčasu pojedli veliko čilija. Pomagala nam ni niti sodniška pomoč. Uzbekistanec Irmatov bi moral dosoditi enajstmetrovko za Mehiko. Kovač je iskal igro, menjal je formacijo, a na koncu je izgubil vse."

Ne glede na številne kritike pa je predsednik Hrvaške nogometne zveze Davor Šuker že napovedal, da bo Kovač ostal selektor ognjenih.

Hernandez povišal na 3:0