Aleksander Čeferin je pohvalil VAR, a bi rad jasnejša pravila uporabe. Foto: EPA
Aleksander Čeferin je pohvalil VAR, a bi rad jasnejša pravila uporabe. Foto: EPA

"Nogomet v Evropi je organiziran drugače, razkorak bo iz leta v leto večji," je dejal Čeferin. Kar šest evropskih reprezentanc se je prebilo v četrtfinale mundiala, po izpadu Urugvaja in Brazilije pa sta oba polfinala povsem evropska, tako kot sta bila leta 2006, s tekmama Francija - Belgija in Hrvaška - Anglija.

"Nisem presenečen nad uspehom evropskih reprezentanc, saj je nogomet v Evropi organiziran drugače," je dejal Čeferin v ponedeljek zvečer v Rigi. "Več je infrastrukture, več tehničnega osebja. Mi delujemo povsem drugače, bolj smo organizirani in razlika bo iz leta v leto večja," je v pogovoru za nemško tiskovno agencijo DPA še napovedal prvi mož Uefe.

Pogled je usmeril tudi proti zadnjim štirim ekipam prvenstva. "Po mojem mnenju ima Francija fantastično moderno ekipo. Sam menim, da je to nogomet prihodnosti. Belgija in Hrvaška imata obe izjemne posameznike in tudi dobri ekipi. In seveda, Anglija je letos tako dobra, kot ni bila že več desetletij, ne let. Zato lahko do konca pričakujemo fantastične tekme," meni Čeferin.

Predsednik Uefe je obenem pohvalil rusko organizacijo SP-ja in dejal, da je "zelo dobra", komentiral pa je tudi uvedbo videopomočnika (VAR) na mundialu, za katerega meni, da bi moral biti jasnejši.

"So seveda plusi in minusi sistema VAR. Mislim, da zdaj ni več poti nazaj. Na tak ali drugačen način bo implementiran tudi v evropska tekmovanja. Gre za to, da nismo proti VAR-u, ampak preprosto nismo prepričani, da so pravila uporabe dovolj jasna," je še dejal Čeferin. "A vseeno mislim, da je VAR do zdaj na svetovnem prvenstvu deloval precej dobro."