Diego Armando Maradona je bil po koncu tekme popolnoma izčrpan. Foto: Reuters
Diego Armando Maradona je bil po koncu tekme popolnoma izčrpan. Foto: Reuters

57-letni Maradona, ki je bil junak svetovnega prvenstva v Mehiki leta 1986, je zapustil prostor za posebne goste ob pomoči dveh ljudi iz zdravniške službe. Argentinski mediji poročajo, da je imel težave zaradi prenizkega pritiska. Po zdravniški oskrbi je lahko zapustil stadion.

Eden izmed najboljših nogometašev vseh časov je tekmo v St. Peterburgu spremljal zelo čustveno. Zelo se je veselil zadetka Marcosa Roja za 2:1. Iztegnil je oba sredinca proti gledalcem. Očitno je pretiraval, saj je po koncu tekme omagal in se mu ni uspelo dvigniti s stola. Maradona si je v živo ogledal vse tekme Argentine na tem mundialu. Proti Islandiji je kadil cigaro, kjer sicer ni dovoljeno kajenje.

Ikona argentinska nogometa je, potem ko je prejel zdravniško pomoč, svoje navijače in privržence pomiril z izjavo, da je z njim vse v najlepšem redu in da se počuti dobro.

57-letni Maradona je prek Facebooka sporočil, da ni v bolnišnici ter je tako zanikal govorice, da je ostal v bolnišnici na opazovanju. Zdravnik na stadionu mu je svetoval, naj si ne ogleda drugega polčasa do konca in se odpravi v hotelsko sobo: "Vendar sem želel ostati, saj smo na tej tekmi tvegali vse. Kako bi lahko odšel? Vsem vam pošiljam poljube ter se vam zahvaljujem za podporo." Maradona je še razkril, da je ob polčasu začutil močne bolečine v vratu. Po koncu tekme so iz njegovega tabora objavili fotografije, kako sedi v luksuznem zasebnem letalu na letu za Moskvo, dobrega razpoloženja.