Kylian Mbappe je prepričan, da bodo Francozi v pravi formi na svetovnem prvenstvu. Čez teden dni se bodo srečali z Avstralijo Kazanu. Foto: Reuters
Kylian Mbappe je prepričan, da bodo Francozi v pravi formi na svetovnem prvenstvu. Čez teden dni se bodo srečali z Avstralijo Kazanu. Foto: Reuters
Španci dosegli le en zadetek, Srbi pet
Danci ugnali Mehičane
Ronaldo že prispel v Rusijo

Minuto pred odmorm je Djibril Sidibe naredil veliko napako pred vrati, v ključnem trenutku mu je spodrsnilo in ni uspel izbiti žoge. Julian Green je bil na pravem mestu in z močnim strelom z desno nogo je ukanil Huga Llorisa.

Gostitelji so imeli premoč, v drugem polčasu so Američani igrali pravi "bunker". V 78. minuti je Nenjamin Pavard ušel po desni strani in podal pred vrata, kjer je spretni Kylian Mbappe z desno nogo poslal žogo v malo mrežico. V zadnjih minutah so imeli Francozi lepo priložnost za preovrat, a je vratar Američanov Zack Steffen obranil poskus Nabila Fekirja s prostega strela.

"Pričakoval sem težko tekmo, saj se na teh pripravljanih srečanjih zelo poznajo zahtevne priprave v zadnjih tednih. Zadovoljen sem z igro v zadnje pol ure, ko smo prevzeli pobudo," je pojasnil selektor Didier Deschamps, ki skoraj vsak dan prejme kakšno vprašane francoskih novinarjev, če ga bo po koncu evropskega prvenstva nasledil Zinedine Zidane.

"Vsako tekmo se izboljšujem. Tokrat sem zadel in prepričan sem, da bo na svetovnem prvenstvu še bolje," je bil zadovoljen Mbappe.

Rezervist Aspas zagotovil zamgo Špancem
Španci, ki bodo prav tako eni glavnih favoritov za naslov, so se dolgo časa mučili s Tunizijo. Edini zadedtek je dosegel Iago Aspas šest minut pred koncem. Vstopil je v 76. minuti namesto Jordija Albe in odločil srečanje z močnim strelom z levico, potem ko je Diego Costa že prigral vratarja Ajmena Matloutija. Selektor Julen Lopetegui še ne pozna poraza na klopi Španije, to je bila njegova 20. tekma v vlogi selektorja.

Priprtavljalne tekme:
MADŽARSKA - AVSTRALIJA 1:2 (0:0)
Sainsbury 88./ag; Arzani 74., Kadar 92./ag

SRBIJA - BOLIVIJA (v Gradcu) 5:1 (4:0)
Mitrović 4., 23., 68., Ljajić 19., Ivanović 42.; Campos 48.

FINSKA
- BELORUSIJA 2:0 (1:0)
Uronen 7., Yaghoubi 75.

ESTONIJA - MAROKO 1:3 (0:2)
Purje 76.; Belhanda 11.,Ziječ 38./11-m, El Nesiri 72.

ŠVEDSKA - PERU 0:0

DANSKA - MEHIKA 2:0 (0:0)
Poulsen 71., Eriksen 74.

ŠPANIJA - TUNIZIJA (v Krasnodarju) 1:0 (0:0)
Aspas 84.

FRANCIJA - ZDA 1:1 (0:1)
Mbappe 79.; Green 44.

Francija: Lloris, Sidibe (74./Pavard), Varane, Umtiti, Mendy (66./Lucas Hernandez), Pogba, Kante, Matuidi (58./Tolisso), Griezmann (69./Fekir), Giroud (58./Dembele), Mbappe (88./Lemar).

ZDA: Steffen, Moore (74./Yedlin), Carter-Vickers, Miazga (60./Palmer Brown), Parker, Robinson (82./Villafana), Adams, Trapp, McKennie, Green (70./Corona), Wood (74./Sargent).

Sodnik: William Collum (Škotska)

Španci dosegli le en zadetek, Srbi pet
Danci ugnali Mehičane
Ronaldo že prispel v Rusijo