Jorge Sampaoli na klopi Argentine ni navdušil. Foto: EPA
Jorge Sampaoli na klopi Argentine ni navdušil. Foto: EPA

Argentina je na robu prepada. In izpada s svetovnega nogometnega prvenstva. Hrvaška jo je prepričljivo ugnala, gostje oddaje Žoga je okrogla pa so s prstom pokazali proti selektorju Jorgeju Sampaoliju, bolj kot proti prvemu zvezdniku Lionelu Messiju.

Marko Cirman z Radia Slovenija pravi, da ekipa nima repa in glave, da selektor Sampaoli nima prave avtoritete. Voditelj oddaje Luka Petrič je poudaril, da Sampaoli še dveg zaporednih tekem ni začel z isto enajsterico. Preizkusil je že več kot 40 igralcev, proti Islandiji je igral s štirimi zadaj, proti Hrvaški s tremi. Takšne reprezentance si ne smejo dovoliti, da svojo igro, svojo identiteto sredi prvenstva še vedno iščejo, dodaja Petrič. Jože Pepevnik, prav tako z Radia Slovenija, pravi, da je bil odločilni trenutek gol Rebiča za 1:0, gol, ki je presekal Argentino, precej zgovorna pa je bila negativna telesna govorica argentinskih nogometašev.

Gost oddaje je bil tudi novinar MMC Slavko Jerič, ki je zatrdil, da Messiju ne gre zameriti zaradi slabe igre, precej bolj pa je skrbel odziv Argentincev po prejetem zadetku. Jerič je tudi seciral povečano številko enajstmetrovk, avtogolov in zadetih prostih strelov na tem prvenstvu, v oddaji pa lahko slišite, kako četverice pričakuje drugi dvoboj Brazilcev v Rusiji.

Vabljeni k poslušanju oddaje: