Gonzalo Higuaín je med člani prvič zaigral pri 17 letih, po 17 letih kariere pa je zdaj sklenil poklicno nogometno pot. Foto: AP
Gonzalo Higuaín je med člani prvič zaigral pri 17 letih, po 17 letih kariere pa je zdaj sklenil poklicno nogometno pot. Foto: AP

"Moje sanje so končane. Počutil sem se, kot da se končuje to, kar sem najbolj ljubil. To je bila polovica mojega življenja, 17 let in pol. Po glavi so mi švigale podobe iz celotne kariere, delo, doživetja. Odhajam presrečen, ker sem vse do danes dal vse. Sanje so končane, začenja se novo življenje," je dejal Gonzalo Higuain po zadnji tekmi poklicne kariere.

Higuain je že pred dnevi najavil konec kariere, ki jo je začel v River Platu, potem pa je nase opozarjal tudi v dresih Reala Madrida, Napolija in Juventusa, leta 2020 pa je prestopil v Miami. V karieri je dosegel več kot 300 golov v klubih in 31 v reprezentanci. Z Madridčani je osvojil tri naslove državnega prvaka, prav tako s Torinčani, v Ligi MLS pa je ostal brez lovorike.

Za naslov prvaka v Major League Soccer se zato še bori slovenski bočni branilec Žan Kolmanič, ki bo z Austinom naslednji ponedeljek zaigral proti Dallasu. Slednji je z 2:1 ugnal Minnesoto.

MLS, končnica 2022

Četrtfinalni pari:

PHILADELPHIA UNION - CINCINATTI

MONTREAL - NEW YORK CITY

LOS ANGELES - LOS ANGELES GALAXY

AUSTIN - DALLAS