Paok je lani po 34 letih čakanja znova postal prvak Grčije, sicer šele tretjič, zato pa je ubranil pokalno lovoriko in osvojil dvojno grško krono. Foto: Reuters
Paok je lani po 34 letih čakanja znova postal prvak Grčije, sicer šele tretjič, zato pa je ubranil pokalno lovoriko in osvojil dvojno grško krono. Foto: Reuters

Posredovati je morala policija, ki je uporabila solzivec, da je razgnala privržence Paoka. Tamkajšnji mediji so poročali, da je bil najmanj en privrženec nogometnega kluba aretiran, številne druge pa je policija popisala in jih oglobila.

Še najmanj teden dni izolativnih ukrepov
V Grčiji še najmanj do 27. aprila veljajo ukrepi za zajezitev širjenja epidemije, ki med drugim vključujejo tudi prepoved in ustavitev vseh športnih dejavnosti. V Grčiji so doslej odkrili 2245 primerov okuženih s koronavirusom, 116 ljudi pa je umrlo za posledicami koronavirusne bolezni, je poročala francoska agencija AFP, ki se sklicuje na poročanje grških medijev.

Vrnitev na treninge maja
Grški namestnik ministra za šport Lefteris Avgenakis je v ponedeljek dejal, da verjame, da bodo nogometaši v poklicnih nogometnih klubih v državi začeli znova trenirati prihodnji mesec.

"Počakali bomo na priporočila oziroma navodila strokovnjakov in na podlagi teh začeli postopoma odpirati športne objekte," je Avgenakis povedal za televizijo Mega.

Klub beguncev iz Konstantinopla
Klub Paok so 20. aprila 1926 ustanovili grški pregnanci iz Konstantinopla oziroma Carigrada, ki so v Solun pribežali po izbruhu grško-turške vojne (1920–22). Grški prvak je postal v letih 1976, 1985 in lani, ob tem je bil še sedemkrat najboljši v grškem pokalu, tudi lani, ko je tako prvič osvojil dvojno krono.

Grški nogomet je bil sredi krize že pred trenutno zaradi pandemije novega koronavirusa. V središču krize sta prav prvak Paok in Olympiakos iz Pireja, ki drug drugemu očitata nepravilnosti in zlorabe.