Adam Gnezda Čerin je eden najbolj izkušenih v slovenski reprezentanci. Foto: www.alesfevzer.com
Adam Gnezda Čerin je eden najbolj izkušenih v slovenski reprezentanci. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor Milenko Aćimović je pozdravil še zadnje novince v reprezentančni bazi, ki so jo obiskali tudi predstavniki vodstva Nogometne zveze Slovenije. Reprezentanca je tako na ponedeljkovem treningu v Mariboru prvič vadila v popolni zasedbi. Ekipi so se pridružili še Adam Gnezda Čerin, Žan-Luk Leban, Žan Medved, Dejan Petrovič in Žan Rogelj. Celotna ekipa zdaj odšteva ure do dvoboja s Španijo, ki brani naslov evropskega prvaka.

Sorodna novica Izložba, iz katere se lahko izstreliš v nogometno elito

Gnezda Čerin spada med udeležence evropskega prvenstva, ki že premorejo izkušnje z igranjem v članski izbrani vrsti: "Igranje za Slovenijo je velika čast, ne glede na to, ali gre za člansko ali mlado reprezentanco. Ne delam razlik med reprezentancama, igranje za državni grb je največja čast, ki jo lahko igralec doseže. Evropsko prvenstvo je za nas izredna priložnost, zato sem vesel, da sem lahko del ekipe." Standardni član enajsterice hrvaškega prvoligaša Rijeke se zaveda španske kakovosti, a dodaja, da ima tudi Slovenija ekipo, ki jo bo težko premagati.

Gnezda Čerin: Do srede bomo že v top pripravljenosti

Tega se zaveda tudi Nik Prelec, ki spada med mlajše adute Slovenije. "Naša priložnost bo v visokem pritisku. Pritisniti jih moramo visoko in jim pokazati, da smo tudi mi na igrišču. Pokazati moramo, da se jih ne bojimo. Tudi mi bomo skušali zmagati," je napovedal 19-letni mladi up italijanskega prvoligaša Sampdorie, ki je na novembrski tekmi zatresel mrežo Rusije. Vajo bo skušal ponoviti tudi v sredo: "Na tekmi proti ekipi, kot je Španija, je treba izkoristiti vsako priložnost in zabiti gol."

Prvi slovenski nasprotniki bodo Španci, za katere igra tudi Barcelonin vezist Riqui Puig. Foto: EPA
Prvi slovenski nasprotniki bodo Španci, za katere igra tudi Barcelonin vezist Riqui Puig. Foto: EPA

Za mesta v konici napada se poteguje tudi Žan Celar: "Nestrpno sem čakal, da začnemo priprave in odpremo evropsko prvenstvo. Vemo, kakšne tekme so pred nami, in že komaj čakamo nanje. Na treningih je opaziti motivacijo in zagnanost. Mislim, da smo pripravljeni." Član Rome, ki je v tej sezoni posojen v Cremonese, v prvenstvo vstopa z jasnimi pričakovanji: "Želim si zmag, se z reprezentanco prebiti v nadaljevanje tekmovanja in zabiti čim več zadetkov. Pritiska ni, v tekme bomo šli zagnano in z visoko samozavestjo."

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, generalni sekretar Martin Koželj in športni direktor reprezentanc Miran Pavlin so reprezentantom ob obisku namenili nekaj besed spodbude in jim zaželeli veliko uspeha na tekmah s Španijo, Češko in Italijo. Mlade Slovence prva preizkušnja čaka v sredo ob 18.00, ko se bodo v Ljudskem vrtu udarili s Španci.

U-21: Visoka raven igre, manj preigravanj, konstantno v gibanju

SKUPINA B
1. krog, sreda ob 18.00:
SLOVENIJA – ŠPANIJA
(Maribor)
ČEŠKA – ITALIJA
(Celje)

2. krog, sobota ob 18.00:
SLOVENIJA – ČEŠKA
(Celje)
Ob 21.00:
ŠPANIJA – ITALIJA
(Maribor)

3. krog, torek, 30. marca, ob 18.00:
ITALIJA – SLOVENIJA
(Maribor)
ŠPANIJA – ČEŠKA
(Celje)