Prenos dvoboja bo v sredo ob 18.00 na TV SLO 2 in MMC-ju.

Mile Aćimović slovensko reprezentanco do 21 let vodi od novembra. Foto: BoBo
Mile Aćimović slovensko reprezentanco do 21 let vodi od novembra. Foto: BoBo

"Fantje se zavedajo, kakšen turnir jih čaka. Ena izmed glavnih nalog tudi mene kot selektorja je, da tekmo pričakajo mirni in da gredo pametno v tekmo. Seveda pred začetkom takšnih tekmovanj pride do pozitivne živčnosti, vsi že komaj čakamo, da se vse skupaj začne. Danes smo prvič vsi prisotni na treningu, kar me najbolj veseli. Fantje so zdravi, to je najpomembnejše, saj so bili v nedeljo štirje še na igrišču. Zaradi tega sem bil kar malo živčen. Danes imamo še zadnji trening. Pripravljenih imamo kar nekaj različic, na kakšen način se lahko lotimo Špancev, verjamem, da smo kar dobro pripravljeni. Verjamem, da smo se sposobni uvrstiti na eno izmed prvih dveh mest v skupini in s tem v četrtfinale," je med drugim dejal Aćimović.

Zadnji so se v ponedeljek izbrani vrsti pridružili Adam Gnezda Čerin, Dejan Petrovič, Žan Medved, Žan Rogelj in rezervni vratar Žan Luk Leban.

Slovenija bo na EP-ju do 21 let debitirala proti branilcem naslova

Elšnik: Gotovo bodo prišli trenutki, ko bomo tudi mi šli v visoki pritisk

Tudi kapetan Timi Max Elšnik je optimist: "Prisotne je malo nestrpnosti, a to je pozitivna napetost. Želimo se pokazati v pravi luči. Marsikomu se lahko po tem prvenstvu svet obrne na glavo. Jaz sem se kar malo odklopil, imam čisto glavo, nimam veliko stikov z mediji in domačimi. Španci so zelo dobro tehnično podkovani, radi imajo žogo, na drugi strani pa mogoče niso tako fizično čvrsti in nimajo radi dvobojev. Morda bi bili lahko preveč samozavestni in prepotentni, kar jih lahko kaznuje. Moramo biti direktni in čakati na prave trenutke, ko se jim odvzame žoga na njihovi polovici igrišča. Takrat moramo biti pravi in poskušati doseči zadetek. Stati moramo skupaj, kompaktno in čvrsto, da jim ne damo preveč prostora za odigravanje, še posebej v uvodnih minutah. Takoj jim moramo pokazati, kakšna čvrsta tekma jih čaka. Gotovo bodo prišli trenutki, ko bomo tudi mi šli v visoki pritisk. Igramo na domačih tleh in moramo verjeti, da smo ekipa, ki ji lahko uspe presenečenje. Mislim, da smo sposobni odigrati dobro tekmo."

Posnetek celotne novinarske konference si lahko ogledate v spodnjem videu.

Skupina B

Prvi krog, sreda ob 18.00:
SLOVENIJA - ŠPANIJA
(Maribor)

ČEŠKA - ITALIJA
(Celje)

Drugi krog, sobota ob 18.00:
SLOVENIJA - ČEŠKA
(Celje)

Ob 21.00:
ŠPANIJA - ITALIJA
(Maribor)

Tretji krog, torek ob 18.00:
ITALIJA - SLOVENIJA
(Maribor)

ŠPANIJA - ČEŠKA
(Celje)

Prenosi vseh tekem Slovenije bodo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Pogovor s Sašo Jerkovićem pred začetkom nogometnega EP-ja do 21 let
Sorodna novica Izložba, iz katere se lahko izstreliš v nogometno elito
Sorodna novica Od Kidričevega prek angleške četrte lige do srečanja s fanti iz Barcelone
Pogovor o EP-ju do 21 let v oddaji Dobro jutro