Raša Sraka Vuković je morala ob koncu četrtfinala napadati, kar se ji je maščevalo. Foto: Reuters
Raša Sraka Vuković je morala ob koncu četrtfinala napadati, kar se ji je maščevalo. Foto: Reuters

Tako je Sraka Vukovičeva olimpijski turnir sklenila na 7. mestu, v primeru zmage bi se še vedno lahko borila za bronasto odličje. Z Alvearjevo se je Slovenka pred sredinim dvobojem pomerila dvakrat, razmerje v zmagah je bilo 1:1.

Zelo blizu polfinalnega nastopa
32-letnica je morala v četrtfinalu priznati premoč Korejke Hvang Je Sul, ki je zmagala šele po dodatku. V petih minutah obračuna nobena ni osvojila niti ene točke, čeprav so sodniki Slovenki že dosodili juko (s katero bi zmagala), a so točko nato po pregledu videoposnetka izbrisali.

Olimpijsko dogajanje lahko v neposrednem prenosu spremljate na TV Slovenija 2 in MMC TV. Naslednji obračun Raše Srake Vuković bo na spredu ob 15.00, ogledali si ga boste lahko na MMC TV.

Prisiljena je bila v napad
V triminutnem dodatku je odločala prva točka. Ker je Slovenka že imela eno kazen ("polovica točke za nasprotnico"), je pomenilo, da bi bila ob naslednji kazni zaradi neaktivnosti kaznovana, zato je bila prisiljena v napad. Ob koncu dodatka je Korejki uspel odločilni vazari.

Prekratek odmor med borbama
"Vidi se, da je mlajša tekmovalka in da je zdržala do konca. Enostavno nisem našla rešitve. V dvoboj je šla, da me premaga prek kazni. Na koncu mi je zmanjkalo moči, saj so bile med prejšnjim in zdajšnjim dvobojem le štiri borbe in se nisem mogla dovolj dobro spočiti. Na koncu sem morala pač tvegati, saj si nisem smela privoščiti še ene kazni, zaradi katere bi izgubila. Šla sem v napad, to je nasprotnica izkoristila in zmagala," je povedala Raša Sraka, ki je bila nezadovoljna s sodniki: "To je judo, verjetno ne marajo Slovenk. Če jih ne "ubiješ", tako kot Urška, ti dodelijo kazen."

Hitro strla odpor Španke
Raša Sraka Vuković je bila sicer v prvem krogu prosta, v drugem pa je brez večjih težav na hrbet spravila Španko Cecilio Blanco. Slovenska šampionka je začela silovito, saj ji je že po dobri minuti uspel vazari. Zaradi nedejavnosti je nato dobila dve kazni, kar jo je predramilo, saj je v četrti minuti z iponom predčasno končala dvoboj.