Nik Zupančič bo v Pjongčangu v vlogi pomočnika Karija Savolainena. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Zupančič bo v Pjongčangu v vlogi pomočnika Karija Savolainena. Foto: www.alesfevzer.com

Na predstavitvi olimpijskih potnikov v ponedeljek v Ljubljani je imela ekipa samo enega aktivnega udeleženca, Mitjo Robarja, ki je bil tudi eden od dveh preostalih kandidatov za nosilca zastave na uvodni slovesnosti.

"Nismo še zbrani, treningov ni in zato tudi še nismo povsem tam. Kar pa ne pomeni, da bomo nepripravljeni. Poznamo se dovolj dobro, da to ne bo noben izgovor. Tudi sam si zastavljam vprašanje, kaj bo na igrah brez NHL-ovcev. Nam manjka Anže Kopitar, vsi vemo, kaj on pomeni, ker je eden najboljših igralcev v ligi. V drugih ekipah jih bo manjkalo več. Bomo videli, kaj bo to pomenilo za nas," je povedal Robar.

Tudi nekdanji selektor in zdajšnji pomočnik Nik Zupančič meni, da pozen začetek projekta Pjongčang ne bo moteč. "Klubi so večinoma ponosni na igralce, da gredo na igre, vseeno pa jih do zadnjega držijo tam. Zato nas je tukaj bolj malo," je na predstavitvi dejal Zupančič. "Dobra stvar je, da so vsi igralci v tekmovalnem ritmu, vsi so zdravi, ni večjih poškodb in upam, da bo tako ostalo do odhoda v Korejo. Tam imamo še pripravljalno tekmo in nekaj dni treninga, ki jih bomo skušali kar najbolj izkoristiti. Fantje pa so v tekmovalnem ritmu in v preteklosti se je to pokazalo za zelo pozitivno."

"Naš plus je tudi, da gre večina fantov že na druge olimpijske igre. Igre so, tako jaz gledam, za nas tekmovanje, kjer ni pritiska za zmago in ni pritiska, da bi nekdo izpadel. Lahko greš sproščeno na vsako tekmo in si skušaš priboriti čim boljše izhodišče, potem pa vidiš, kateri nasprotnik bo na četrti odločilni tekmi. Z eno dobro tekmo lahko prideš zelo daleč, a je tudi do tja zelo daleč. Mi se za zdaj osredotočamo na prvo tekmo z ZDA," je dejal o pripravah.

Slovenija bo na OI igrala v skupini z ZDA, Slovaško in Rusijo. Prva tekma bo 14. februarja ob 13.10.