Tako Jorgić kot Lee sta osvojila po tri točke, brez nje je ostal Portugalec Tiago Apolonia, s tem da je imel slovenski igralec razliko v točkah 85:65, korejski pa 79:60.

Darko Jorgić. Foto: worldtabletennis.com
Darko Jorgić. Foto: worldtabletennis.com

"V četrtem nizu sem bolj ali manj samo računal, koliko točk moram osvojiti. Lee je začel dobro, povedel je s 4:1, in namesto da bi razmišljal o sami tekmi, sem v svoji glavi bolj računal. Je pa sistem takšen, da moraš biti resnično ves čas zbran, in vesel sem, da sem prišel med najboljših 16," je za Namiznoteniško zvezo Slovenije dejal Jorgić.

"Prvi niz bi lahko dobil tudi lažje, saj sem vodil z 8:4 in 10:6, na koncu pa sem ga dobil na razliko. V drugem nizu bi lahko povedel z 2:0 in bi bil obračun morda že prej končan, vendar se je Lee vrnil v igro, odigral tisto, kar je bilo najbolj potrebno," je dvoboj s Korejcem opisal Jorgić, ki ni skrival zadovoljstva ob preboju v osmino finala.

"Včasih je treba imeti tudi malo sreče, danes je bila na moji strani. Drugič zapovrstjo sem zdaj v osmini finala svetovnega pokala, upam, da mi bo žreb naklonjen in da se prebijem čim dlje," je še dodal trenutno 14. igralec na svetovni lestvici.

Že pred začetkom svetovnega pokala je Jorgić opozarjal, da bo v spremenjenem sistemu tekmovanja, po katerem je v skupinskem delu mogoč tudi neodločen izid, pomembna vsaka točka.

Lee, 28. igralec svetovne lestvice, je v drugem krogu s 4:0 (7, 6, 5, 5) premagal Apolonia, ki ga je v prvem krogu Jorgić prav tako premagal s 4:0 (13, 6, 5, 6).

To je pomenilo, da bi ob morebitnem današnjem neodločenem izidu o napredovanju odločalo število osvojenih in izgubljenih točk. Na koncu je bil srečni dobitnik 25-letni Hrastničan.