Blübaum je imel črne figure v dvoboju s Francozom Maximom Lagardom in je kljub materialni prednosti iztržil le remi po 74 potezah. S tem je dosegel osmo točko na prvenstvu.

Drugi je s prav tako osmimi točkami Armenec Gabrijel Sargisijan. Premagal je azerbajdžanskega mednarodnega mojstra Abdulo Gadimbajlija, ki je bil pred tem drugi. Na tretjem mestu je s 7,5 točke Hrvat Ivan Šarić. Četrti nosilec je bil boljši od azerbajdžanskega velemojstra Nijata Abasova.

S 7,5 točke sta na četrtem mestu Španec Jaime Santos Latasa in peti Lagarde. Prvi je premagal rojaka Danila Jufo, ki je še lani igral za Rusijo. Za Latasom in Lagardom je kar 20 šahistov s po sedmimi točkami.

Najboljši slovenski šahist zadnjega obdobja Matej Šebenik je vodil bele figure in zašel v težave, a se je rešil po 33 potezah in remiziral z italijanskim velemojstrom Pierom Luigijem Bassom. Šebenik ima šest točk na 71. mestu in je edini izmed predstavnikov gostiteljice EP-ja pod stotim mestom.

Najbližje tej meji je na natančno 100. mestu Jan Šubelj. Najobetavnejši slovenski mladinec je premagal Ukrajinca Olesija Biliča in s črnimi figurami prišel do 5,5 točke.

Slovenski velemojster ukrajinskega rodu Aleksander Beljavski je po 45 potezah s črnimi figurami podpisal delitev točk z madžarskim mojstrom Fide Aronom Pastijom ter ima 5,5 točke na 125. mestu.

Pet točk in pol ima tudi Boris Markoja na 132. mestu, četudi je le remiziral s 14-letnim Izraelcem Elieem Milikowom, ki je imel ob več kot 200 točk nižjem ratingu tudi črne figure. Tudi Vid Dobrovoljc ima 5,5 točke, ker je ugnal Izraelko Michelle Katkov, ter je na 136. mestu.

Zala Urh je imela za tekmeca danskega velemojstra Jesperja Sondergaarda Thyba in kljub začetni potezi ni mogla do zmage, izgubila je po 43 potezah, ko je imel črni v končnici štiri kmete proti njenima belima. Urh je na 165. mestu s petimi točkami kot najvišje uvrščena Slovenka. Izmed Slovencev je pred njo le še Jan Marn (162.).

Najboljša slovenska šahistka Laura Unuk je v dvoboju mednarodnih mojstrov izgubila s Francozom Loiseaujem Quentinom, ki je imel črne figure. Unuk je tako ostala pri 4,5 točke in je 207. S pol točke več so pred njo še Slovenci Jernej Špalir (166.), Matic Nareks (175.) in Žan Tomazini (181.).