Bill Belichik velja za enega najboljših trenerjev vseh časov. Foto: AP
Bill Belichik velja za enega najboljših trenerjev vseh časov. Foto: AP

Kot je poročal ESPN, sta se ta teden večkrat sestala Belichik, ki bo letos dopolnil 72 let, in lastnik moštva iz Massachusettsa Robert Kraft, potem ko so Patrioti redni del sezone končali s štirimi zmagami in 13 porazi, kar je najslabše razmerje v 29-letni karieri Belichika v vlogi glavnega trenerja. Kot dodaja ESPN, so bili pogovori prijateljski, brez kakršnih koli konfliktov, sta se pa obe strani strinjali, da je najbolje, da se po dolgih letih razideta.

Namigovanja o tem, da bo Belichick odšel iz New Englanda, trajajo že nekaj časa, saj je za moštvom tretja slaba sezona v zadnjih štirih, odkar je odšel zvezdniški podajalec Tom Brady. Belichik je New England prevzel leta 2000. Predtem je leta kratek čas pri Patriotih deloval kot pomočnik trenerja. Vmes je bil pri New York Jetsih pomočnik in obrambni koordinator. Trenersko kariero je sicer začel že leta 1975 pri Baltimore Coltish. V različnih funkcijah je deloval še pri Detroit Lionsih, Denver Broncosih in New York Giantsih, pri Cleveland Brownskih pa je bil med letoma 1991 in 1995 glavni trener.

S šestimi naslovi je najuspešnejši glavni trener v zgodovini NFL-a. Dveh naslovov prvaka se je veselil tudi z Giantsi. 12-krat se je prebil na Super Bowl, devetkrat kot glavni trener. Z New Englandom je 17-krat osvojil divizijo, kar je tudi rekord lige.