Chiefsi bodo v konferenčnem finalu AFC-ja igrali proti zmagovalcu dvoboja med Buffalo Billsi in Cincinnati Bengalsi. Foto: Reuters
Chiefsi bodo v konferenčnem finalu AFC-ja igrali proti zmagovalcu dvoboja med Buffalo Billsi in Cincinnati Bengalsi. Foto: Reuters

Favorizirani Chiefsi so med tekmo zaradi poškodbe gležnja ostali brez zvezdniškega podajalca Patricka Mahomesa, a so vseeno slavili. Dva touchdowna za Chiefs je v prvem polčasu dosegel Travis Kelce, ki je ujel 14 žog za skupno 98 jardov. Kansas je tako le še eno zmago oddaljen od tretjega nastopa na super bowlu v zadnjih štirih letih. Naslov so osvojili leta 2020.

Mahomes z otečenim gležnjem dokončal tekmo

Navijačem Kansas Cityja je zastal dih ob poškodbi gležnja podajalca Mahomesa, potem ko je po posredovanju nanj padel obrambni igralec nasprotne ekipe Arden Key. Mahomes je še odigral napad, nato pa odšel v slačilnico in se vrnil šele v drugem polčasu. Dobro je vmes delo opravil rezervni podajalec Chad Henne, nekoč član prav ekipe Jaguars, ki je podal za drugi touchdown Kelceja in vodstvo 17:10 po polčasu.

Naslednje dni bo pozornost športnih medijev v ZDA usmerjena v desni gleženj Patricka Mahomesa. Foto: Reuters
Naslednje dni bo pozornost športnih medijev v ZDA usmerjena v desni gleženj Patricka Mahomesa. Foto: Reuters

Gosti so na stadionu Arrowhead na začetku zadnje četrtine znižali na 17:20 po touchdownu Travisa Etienna, nato pa je odločilni zadetek v osmi minuti zadnje četrtine dosegel Marquez Valdes-Scantling po podaji načetega Mahomesa.

Jacksonville je imel svoje priložnosti, a je v zadnjem delu igre Jamal Agnew izgubil žogo, v naslednjem napadu pa je obrambna zasedba Kansasa prestregla še podajo Trevorja Lawrenca.

"Zasluge za zmago gredo celotni ekipi. Napadalna linija me je v drugem polčasu ves čas varovala, saj so mi žogo hitro spravili v roke in se dobro odkrivali. To je ekipni šport z razlogom in fantje okoli mene so res dvignili raven," je po dvoboju dejal Mahomes z močno povitim gležnjem.

V finalu konference NFC se bo Philadelphia potegovala za prvi nastop na super bowlu po letu 2018. Foto: Reuters
V finalu konference NFC se bo Philadelphia potegovala za prvi nastop na super bowlu po letu 2018. Foto: Reuters

Hurts zrežiral prepričljivo zmago nad Giantsi

Philadelphia je zanesljivo opravila z Giantsi, ki so v prvem krogu končnice pripravili presenečenje proti ekipi Minnesota Vikings. Podajalec Jalen Hurts in Eagles so v kali zatrli upanje New Yorka na novo, še večje presenečenje. Že v prvem napadu so dosegli touchdown prek Dallasa Goederta. V drugi četrtini je Hurts za novih šest točk našel DeVonto Smitha, za vodstvo 28:0 po polčasu pa sta nato touchdowna po uspešnih tekih dosegla še Boston Scott in Hurts.

"Mislim, da smo bili lačni te priložnosti, da se končno predstavimo domačim navijačem in zaigramo v končnici. Učinkoviti smo bili tako v napadu kot v obrambi ter hitro prišli do prednosti. Tako konstantni moramo biti tudi v nadaljevanju končnice," je dejal Hurts.

Podajalec Eagles je ob lastnem touchdownu po uspešnem teku v tej prvini skupaj zbral 34 jardov, podal pa za 154 jardov in dva touchdowna. Philadelphia je predvsem po tleh napravila razliko z 268 jardi uspešnih tekov.


LIGA NFL – KONČNICA 2022

AFC, konferenčni polfinale

KANSAS CITY (1) – Jacksonville (4)
27:20 (7:7, 10:3, 3:0, 7:10)

Nedelja ob 21.00:
BUFFALO (2) – CINCINATTI (3)


NFC, konferenčni polfinale

PHILADELPHIA (1) – NY Giants (6)
38:7 (14:0, 14:0, 0:7, 10:0)

Ponedeljek ob 0.30:
SAN FRANCISCO (2) – DALLAS (5)

Super Bowl bo gostil Glendale v Arizoni, tekma bo 13. 2., ob 0.30.