Takole je Taron Johnson odločil tekmo. Foto: Reuters
Takole je Taron Johnson odločil tekmo. Foto: Reuters

V tem delu igre so namreč dosegli oba zadetka. Ekipi sta na odmor odšli z neodločenim izidom 3:3. V napetem in živčnem prvem polčasu je Baltimore zgrešil dva prosta strela, Buffalo pa enega. V 11 napadih je bilo skupaj doseženih le šest točk.

Lamar Jackson se je letos veselil prve zmage v končnici. Foto: Reuters
Lamar Jackson se je letos veselil prve zmage v končnici. Foto: Reuters

Allen podal Diggsu
Popolnoma drugače se je začel drugi polčas, ki ga je začel Buffalo in kronal po dobrih petih minutah, ko je Josh Allen s treh jardov v končno cono poslal Stefona Diggsa.

Johnson odločil tekmo
Enako prepričljivo je na drugi strani začel Lamar Jackson, ki je popeljal Baltimore čez celo igrišče, ob koncu tretje četrtine je začenjal akcijo z devetih jardov, jo poslal v končno ceno, kjer pa je žogo ujel obrambni igralec Buffala Taron Johnson, z njo pretekel 101 jard in gostitelje povedel v vodstvo s 17:3. Le nekaj trenutkov pozneje se je Jackson poškodoval in tekma je bila odločena.

"Ko sem prestregel žogo, sem nekako pogledal proti tlom in želel pasti na tla. A potem sem pogledal gor in videl na eni strani igrišča samo zeleno travo. Takrat sem vedel, da me lahko ustavi le Jackson," je miselni proces pred akcijo tekmo opisal Johnson.

Aaron Rodgers lovi drugi naslov v Ligi NFL. Foto: Reuters
Aaron Rodgers lovi drugi naslov v Ligi NFL. Foto: Reuters

Rodgers zelo dober
V finalu Konference NFC pa je Green Bay, ki je brez večjih težav izločil LA Ramse z 32:18. Podajalec Packersov Aaron Rodgers je odigral zelo dobro tekmo, saj je podal za dva zadetka, enkrat pa je v končno cono stekel tudi sam.

Malo gledalcev, a glasni
"Brez dvoma sem nekoliko čustven, ko razmišljam, kaj smo dosegli. Čustven sem tudi zaradi gledalcev," je po tekmi priznal Rodgers. Na tribunah se je zbralo 8456 gledalcev, ki so bili zelo glasni, na koncu pa Rodgersu skandirali "MVP, MVP!"

Liga NFL, končnica

Divizijske tekme, Konferenca AFC:
BUFFALO (2) − BALTIMORE (5)
17:3 (3:0, 0:3, 14:0, 0:0)
Podaje: Allen 206 (TD); Jackson 162 (INT), Huntley 60
Tek: Singletary 25; Edwards in Dobbins po 42.
Ujete podaje: Diggs 106 (TD); Brown 87.

Danes ob 21.05:
KANSAS CITY (1) − CLEVELAND (6)

Konferenca NFC:
GREEN BAY (1) − LA RAMS (6)
32:18 (3:3, 16:7, 6:8, 7:0)
Podaje: Rodgers 296 (2 TD); Goff 174 (TD)
Tek: Jones 99 (TD); Akers 90 (TD)
Ujete podaje: Lazarad 96 (TD); Reynolds 65.

Ponedeljek ob 0.40:
NEW ORLEANS (1) − TAMPA BAY (5)