Patrick Mahomes je podpisal najvišjo pogodbo v zgodovini športa. Foto: Reuters
Patrick Mahomes je podpisal najvišjo pogodbo v zgodovini športa. Foto: Reuters

Mahomes bo v zvezni državi Misuri ostal naslednjih dvanajst let, saj ima še dve leti veljavno pogodbo. V primerjavi z novo bo prejel drobiž; letos zgolj 2,8 milijona dolarjev, leta 2021 pa 24,8 milijona dolarjev.

Klub, ki je februarja letos na Super bowlu premagal San Francisco, ni izdal višine pogodbe, so se pa o njej razpisali ameriški mediji, saj gre za najvišjo v zgodovini ekipnih športov v ZDA.

Presegel je tako letni rekord v Ligi NFL ‒ 35 milijonov ‒, ki jih Seattle Seahawks plačuje za podajalca Russlla Wilsona, kot absolutni ‒ 426,5 milijona dolarjev ‒, ki jih je dobil bejzbolski zvezdnik Los Angeles Angels Mike Trout.

Televizijska mreža ESPN je poročala, da je pogodba vredna 450 milijonov dolarjev, športna agencija Steinberg Sports pa je izdala, da bo njen 24-letni varovanec z bonusi in dodatki zaslužil 503 milijone dolarjev.

Kansas City je Mahomesa izbral na naboru leta 2017 kot desetega. Takoj je postal novinec leta, že naslednjo sezono pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca lige. Letos je Chiefse prvič po letu 1970 popeljal do naslova prvaka; na Super bowlu je podal za 286 jardov in pretekel 29 jardov.