Tom Brady je po 9 naslovih Konference AFC zdaj prvič še prvak Konference NFC. Foto: Reuters
Tom Brady je po 9 naslovih Konference AFC zdaj prvič še prvak Konference NFC. Foto: Reuters

Tampa Bay je na poti do finala morala vselej v goste, zdaj pa je dobila lepo nagrado, saj bo čez dva tedna Super Bowl igrala na lastnem stadionu.

Edina Rodgersova napaka
Nekaj časa je kazalo, da bodo Bucsi mirno zmagali, saj so si na robu obeh polčasov priigrali lepo prednost. V zadnji minuti prvega polčasa je bilo 14:10 za Tampo, ko je podajalec domačih Aaron Rodgers vrgel prestreženo podajo, Tom Brady pa je v predzadnji sekundi z 39 jardov v končno cono poslal Scottyja Millera. Izid - 21:10.

Tri prestrežene podaje niso bile usodne za Tampo. Foto: Reuters
Tri prestrežene podaje niso bile usodne za Tampo. Foto: Reuters

Brady trikrat zapored izgubil žogo
Drugi polčas so začeli sirarji, ki pa so že v uvodni minuti izgubili žogo, Brady je v naslednji akciji podal Cameronu Bratu za vodstvo z 28:10. A nato je sam začel delati napake, v treh zaporednih napadih je vrgel kar tri prestrežene podaje in dovolil, da so se Packersi vrnili v igro. A preobrata jim ni uspelo, saj je obramba Tampe ravno dovolj zaustavila Rodgersa. Med drugim ga je petkrat zbila po tleh.

Pohvalil obrambo
"Še ena zmaga v gosteh, zdaj se vračamo domov. Kdo bi si mislil, da bomo gostili Super Bowl. Obramba je bila spektakularna, na tako dobri ravni igra celo leto," se je smejalo 43-letnemu Bradyju. Njegov trener Bruce Arians je trener leta postal z Indianapolisom in Arizono, kariero pa je kot pomočnik leta 1989 začel v Kansasu.

Mahomes bo drugič zaigral na tekmi leta v ameriškem nogometu. Foto: Reuters
Mahomes bo drugič zaigral na tekmi leta v ameriškem nogometu. Foto: Reuters

Mahomes je lahko igral
Prav Kansas pa bo zadnja ovira Tampe do naslova. Chiefsi so brez večjih težav ugnali Buffalo z 38:24. Bolj kot ne so se cel teden ukvarjali z vprašanjem, ali bo njihov prvi zvezdnik Patrick Mahomes po trku lahko zaigral. Ko je dobil zeleno luč zdravnikov, je bilo čutiti olajšanje.

V zadnji četrtini vse odločeno
Buffalo je sicer dobil uvodno četrtino z 9:0, a kot po običaju je s tem le zdramil gostitelje, ki so po seriji 21 zaporednih točk še do konca polčasa zdrveli v varno vodstvo. V drugi četrtini sta zadetka dosegla tekača Darrel Williams in Clyde Edwards Helaire. V drugem polčasau je Mahomes dvakrat v končno cono poslal Travisa Kelceja in sedem minut pred koncem je bil izid že visokih 38:15.

"To bo zanimiva izkušnja"
"Vedel sem, da bom lahko igral. Zdravniška služba je dobro skrbela zame. Na igrišču sem se počutil dobro, soigralci so bili odlični, zato smo proti res dobri ekipi lahko dosegli tako veliko točk. V finalu bomo igrali proti Bradyju, ki bo že 150- igral na Super Bowlu, to bo zanimiva izkušnja," se je po tekmi že skorajda šalil Mahomes.

Super Bowl bo 7. februarja v Tampi.

Liga NFL, konferenčna finala

Konferenca AFC:
KANSAS CITY (1) − BUFFALO (2)
38:24 (0:9, 21:3, 10:3, 7:9)
Podaje: Mahomes 325 (3 TD); Allen 287 (2 TD, INT)
Tek: Williams 52 (TD); Allen 88
Ujete podaje: Hill 172, Kelce 118 (2 TD); Beasley 88, Diggs 77

Konferenca NFC:
GREEN BAY (1) − TAMPA BAY (5)
26:31 (0:7, 10:14, 13:7, 3:3)
Podaje: Rodgers 346 (3 TD, INT); Brady 280 (3 TD, 3 INT)
Tek: Jones 27; Fournette 55 (TD)
Ujete podaje: Valdes Scantling 115 (TD); Godwin 110