Brady je pomahal dokončno v slovo. Foto: Reuters
Brady je pomahal dokončno v slovo. Foto: Reuters

45-letni podajalec se je upokojil že lani, a dokaj hitro odločitev preklical in še eno leto nadaljeval v dresu Tampe.

Zgodaj zjutraj po krajevnem času je na družbenih omrežjih objavil kratek video: "Upokojil se bom. Za vedno. Vem, da je bil proces v prejšnjem primeru zelo dolg. Samo enkrat se upokojiš res čustveno, to sem storil lani. Rad bi se vsem zahvalil, ker ste me podpirali: družina, prijatelji, soigralci, tekmeci ... Lahko bi še dolgo nadaljeval. Hvala, ker ste mi pomagali, da sem živel sanje. Ničesar ne bi spremenil. Rad vas imam."

V Ligo NFL je vstopil leta 2000, večino svoje dolge in bogate kariere je preživel v New Englandu, s katerim je osvojil šest naslovov prvaka. Leta 2020 je prestopil v Tampo Bay, za katero je odigral tri sezone, leta 2021 pa je prvak postal tudi z Bucsi.

Brady, ki se je domnevno z ženo Giselle Bündchen po 13 letih zakona med drugim razšel prav zaradi preklica prejšnje upokojitve, je do danes edini igralec ameriškega nogometa, ki je Super Bowl osvojil več kot petkrat. Pokal Vincea Lombardija je dvignil sedemkrat, petkrat je bil najkoristnejši igralec (MVP) finala Lige NFL.

Vseeno pa bo po koncu kariere še kako dejaven, saj so pri Fox Sports hitro ukrepali in z njim podpisali 10-letno pogodbo v vrednosti 375 milijonov ameriških dolarjev za delo analitika ameriškega nogometa.

Obenem ima Brady zunaj nogometa še kopico drugih projektov, pred letom dni je lansiral blagovno znamko BRADY, vodi blagovno znamko zdravja in dobrega počutja TB12 Sports, v lasti ima tudi produkcijsko podjetje 199 Productions.

Brady se je drugič in dokončno upokojil
Zadnji osvojeni Super Bowl v karieri Toma Bradyja