C. J. Stroud je eno najlepših presenečenj sezone. Foto: Reuters
C. J. Stroud je eno najlepših presenečenj sezone. Foto: Reuters

Začelo se bo v Houstonu, kjer bo pomlajena ekipa gostila Cleveland. Texansi letijo na krilih C. J. Strouda, ki je edini novinec med podajalci, ki se je uvrstil v končnico. Na drugi strani Cleveland vodi Joe Flacco, ki bo tri dni po tekmi dopolnil 39 let.

Spomin na februar 2020, ko je Tyreek Hill s Chiefsi praznoval naslov prvaka, zdaj se bo znašel na drugi strani igrišča. Foto: EPA
Spomin na februar 2020, ko je Tyreek Hill s Chiefsi praznoval naslov prvaka, zdaj se bo znašel na drugi strani igrišča. Foto: EPA

V drugi sobotni tekmi bo Kansas City gostil Miami. V dresu Dolphinsov se bo na Arrowhead vrnil dinamični lovilec Tyreek Hill, ki je prvih šest let blestel prav v dresu Kansasa. Chiefsi so branilci naslova, a letos nikakor niso našli prave forme (na začetku sezone so nanizali šest zaporednih zmag, sezono pa končali s povprečnih 4-4). Podobno neprepričljivo igra Miami, ki je na začetku sezone Denverju nasul kar 70 točk (rekord sezone). V sezoni so zbrali 11 zmag, a le eno proti ekipam, ki so se uvrstili v končnico.

Dobra forma Billsov in Steelersov
Drugačna zgodba velja za Buffalo in Pittsburgh, ki sta se z izjemnim zadnjim delom sezone iz sredine lestvice izstrelila v končnico. Billsi so celo skočili na drugo mesto, njihova igra temelji na dinamičnem podajalcu Joshu Allenu.

Dogajanje v Konferenci NFC bo odprla tekma med Dallasom in Green Bayem. Dallas je favorit, izjemno igra na domačem terenu, kjer je nanizal 16 zaporednih zmag. Na drugi strani bo Green Bay v končnici prvič igral z Jordanom Lovom v vlogi podajalca.

Detroit bo velik favorit proti LA Ramsu, zadnja tekma pa bo v noči na torek, ko bo Tampa gostila Philadelphio. To je morda najbolj nepredvidljiva tekma, Bucsi so namreč zmagovalci ne preveč kakovostne divizije NFC jug, Philadelphia je sicer zbrala dve zmagi, a sezono končala s skromnim razmerjem 1-5.

Končnica, wild card weekend

Konferenca AFC

Sobota ob 22.30:
HOUSTON (4) − CLEVELAND (5)

Nedelja ob 2.00:
KANSAS CITY (3) − MIAMI (6)

Ob 19.00:
BUFFALO (2) − PITTSBURGH (7)

BALTIMORE (1) je že uvrščen v konferenčni polfinale.

Konferenca NFC

Nedelja ob 22.30:
DALLAS (2) − GREEN BAY (7)

Ponedeljek ob 2.00:
DETROIT (3) − LA RAMS (6)

Torek ob 2.15:
TAMPA BAY (4) − PHILADELPHIA (5)

SAN FRANCISCO (1) je že uvrščen v konferenčni polfinale.