Igre v Tokiu bodo letos od 23. julija do 8. avgusta. Že prihodnjo zimo pa se bodo najboljši športniki merili na igrah v Pekingu. Foto: Reuters
Igre v Tokiu bodo letos od 23. julija do 8. avgusta. Že prihodnjo zimo pa se bodo najboljši športniki merili na igrah v Pekingu. Foto: Reuters

Točno 100 dni pred prihodom olimpijskega ognja v japonsko prestolnico sporočamo, da je RTV Slovenija pridobila medijske pravice tudi za naslednji cikel olimpijskih iger. Televizijske, radijske in internetne pravice javnemu servisu omogočajo celovito poročanje z naslednjih zimskih iger, ki bodo leta 2022 v Pekingu, in poletnih olimpijskih iger v Parizu leta 2024.

"RTV Slovenija nadaljuje tradicijo spremljanja največjega športnega dogodka na svetu in nastopov slovenskih tekmovalcev na olimpijskih igrah. Podpiramo slovenski šport, saj zagotavljamo, da boste gledalci lahko videli nastope naših športnikov in da boste prek vseh kanalov dobro obveščeni o njihovih dosežkih," je povedal odgovorni urednik športnega programa Gregor Peternel.

"Vsekakor spodbudna novica, v tem sicer neprijetnem času, tudi za slovenski šport. Kot dober javni servis pa želimo poskrbeti za vse, tudi za tiste tekmovalce, ki so sicer medijsko manj izpostavljeni. Podcenjujoča obravnava športa nam sicer grozi, da ne bomo imeli veliko dela z našo reprezentanco. … Nas skrbi? Nas mora! Da obveščamo o slovenskem športu, je naša dolžnost, ki jo izpolnjujemo celoten olimpijski ciklus. Da poročamo o medaljah, pa šport potrebuje tudi podporo na drugih ravneh. … In ne samo na vsaka štiri leta. … Vse leto in vsak dan," še dodaja Peternel.

Zimske igre v Pekingu bodo na sporedu že čez manj kot eno leto, od 4. do 20. februarja 2022. Največje kitajsko mesto bo prvo, ki bo gostilo tako poletne kot tudi zimske olimpijske igre. Predstavljenih bo sedem novih disciplin, podelili bodo 109 kompletov medalj.

Leta 2024 bo Pariz gostil poletne olimpijske igre, ki se po Londonu 2012 znova vračajo v Evropo. Potekale bodo med 26. julijem in 11. avgustom, približno 11.000 športnikov se bo merilo v 329 disciplinah.

Olimpijske igre v Tokiu, Pekingu in Parizu na RTV Slovenija