Olimpijske igre se bodo začele 26. julija. Foto: Reuters
Olimpijske igre se bodo začele 26. julija. Foto: Reuters

V izjavi so predstavniki mesta zapisali, da so začetne preiskave pokazale, da uslužbenec v ukradeni torbi ni imel nobenih informacij o organizaciji ali razporeditvi varnostnih sil med olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami.

Uslužbencu so po navedbah policije na vlaku ukradli torbo, v kateri naj bi bil ključ USB z načrti za pariško občinsko policijo. Mestni voditelji pa so to zanikali, trdijo da izgubljeni predmeti vsebujejo uslužbenčeve osebne opombe, povezane z njegovim delom v informacijski podpori oddelka za ceste in promet, poroča AFP.

Ukradeni dokumenti vsebujejo samo zapiske o cestnem prometu v Parizu med olimpijskimi igrami, ne pa občutljivih varnostnih informacij. Kljub temu mestnega uslužbenca zdaj preiskujejo, ali je kršil notranja varnostna pravila s tem, ko je potoval s ključem USB, so sporočili iz pariške mestne hiše.

Poleg obvladovanja množic in preprečevanja uličnega kriminala bo policija v visoki pripravljenosti na morebitne teroristične načrte, saj je Francija v zadnjem desetletju pogosta tarča islamističnih skrajnežev.

Med igrami pričakujejo, da bo za varnost skrbelo tudi 2000 članov mestnega redarstva. Na olimpijskih igrah, ki se bodo začele 26. julija, pa naj bi vsak dan za varnost skrbelo približno 35.000 pripadnikov varnostnih sil.