Judd Trump je v lanskem finalu ugnal Johna Higginsa z 18:9. Foto: World Snooker
Judd Trump je v lanskem finalu ugnal Johna Higginsa z 18:9. Foto: World Snooker

Svetovno prvenstvo v snukerju sicer spada med štiri športne dogodke, ki jih bo britanska vlada uporabila kot testne primere za nadaljnje odločanje o vrnitvi gledalcev na tribune v športu. Testni primeri bodo še dve prijateljski tekmi v kriketu in ena od konjskih dirk v državi, dogodek v Sheffieldu pa je edini, ki bo potekal v dvorani.

Proti tej odločitvi se je že prejšnji teden izrekel zvezdnik Ronnie O'Sullivan, ki pa bo v sloviti dvorani Crucible vendarle nastopil.

Hamiltona, ki je astmatik in tako spada med tvegane dele prebivalstva, ogrožene zaradi novega koronavirusa, pa v Sheffieldu ne bo, je danes sporočil prvi mož snukerja Barry Hearn. 49-letni Anglež je v sredo dejal, da je odločitev o navzočnosti gledalcev v Cruciblu "neverjetna". Dovoljeno število 300 navijačev v dvorani je za štirikratnega četrtfinalista SP-ja predstavljalo previsoko oviro.

Hamilton bi moral po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu SP-ja, ki se bo začelo v petek, nastopiti proti Kyrenu Wilsonu. Osmi nosilec se je tako brez boja prebil v osmino finala.

Zanimivo, da je Hamilton nastopil v Sheffieldu v kvalifikacijah, ki so potekale v štirih izločilnih krogih. V zadnjem krogu je v ponedeljek ugnal Scotta Donaldsona z 10:5.

"Res ne razumem, zakaj se ni umaknil že v kvalifikacijah. Izločil je igralca, ki mu snuker pomeni vsakdanji kruh. Astme nima od včeraj," je bil besen direktor Hearn.

V uvodnem obračunu se bosta v petek ob 11.00 srečala branilec naslova Judd Trump in Tom Ford. Tekmovanje, ki je sicer tradicionalno na sporedu konec aprila, se bo začelo v petek in bo trajalo do 16. avgusta.

1. krog, tabela:
TRUMP (ANG/1) – FORD (ANG)
JAN (KIT/16) – SLESSOR (ANG)
MAGUIRE (ŠKO/9) – GOULD (ANG)
WILSON (ANG/8) – HAMILTON (ANG) b. b.
HIGGINS (ŠKO/5) – STEVENS (WAL)
GILBERT (ANG/12) – MAFLIN (NOR)
LISOWSKI (ANG/13) – McGILL (ŠKO)
M. ALLEN (S. IRS/4) – CLARKE (WAL)

M. WILLIAMS (WAL/3) – McMANUS (ŠKO)
BINGHAM (ANG/14) – CARTY (ANG)
DING (KIT/11) – KING (ANG)
O'SULLIVAN (ANG/6) – UN-NOOH (TJS)
SELBY (ANG/7) – BROWN (S. IRS)
MURPHY (ANG//10) – SAENGKHAM (TJS)
HAWKINS (ANG/15) – URSENBACHER (ŠVI)
ROBERTSON (AVS/2) – LIANG (KIT)