Neil Robertson ostaja pri enem naslovu svetovnega prvaka. Foto: Reuters
Neil Robertson ostaja pri enem naslovu svetovnega prvaka. Foto: Reuters

Štirikratnega svetovnega prvaka in drugega na svetovni lestvici je izločil 22-letni Kitajec Jan Bingtao, ki je slavil s 13:10. 16. igralca sveta v četrtfinalu čaka Mark Williams, ki je do zdaj izgubil najmanj iger na turnirju – zgolj šest. Uvodna nasprotnika je premagal 10:3 in 13:3.

Posloviti se je moral tudi svetovni prvak iz leta 2010 Neil Robertson. 40-letnega Avstralca je v odločilni 25. igri, za zdaj edini na turnirju, s 13:12 ugnal angleški up Jack Lisowski, ki se je prvič uvrstil v četrtfinale svetovnega prvenstva.

Robertsonu se lahko tolaži, da mu je v 19. igri uspela popolna igra – tako imenovani maksimum, ko je dosegel vseh možnih 147 točk. Zanj bo prejel 40.000 funtov. To je v zgodovini svetovnih prvenstev pred njim uspelo zgolj še osmim igralcem, nazadnje Johnu Higginsu pred dvema letoma. Po trikrat sta maksimum v Cruciblu vpisala legendi tega športa, Ronnie O'Sullivan in Stephen Hendry.

Prvi favorit stavnic je trenutno najboljši igralec na svetovni lestvici – O'Sullivan, ki v uvodnih krogih ni imel težav z Davidom Gilbertom (10:5) in Marcom Allenom (13:4). V četrtfinalu šestkratnega svetovnega prvaka čaka Stephen Maguire.

Med osem se je zanesljivo uvrstil tudi Higgins, ki je v prvih dveh krogih odpravil dva tajska igralca. Zdaj se bo štirikratni svetovni prvak pomeril z Lisowskim. Zadnji četrtfinalni par prav tako tvorita nekdanja svetovna prvaka Judd Trump (2019) in Stuart Bingham (2015).

Četrtfinale, tabela:
Jan Bingtao – Williams
Bingham – Trump
Lisowski – Higgins
O'Sullivan – Maguire