Na prvi etapi je na Krvavec grizlo kar 434 kolesarjev iz vsega sveta. Foto: Tour of Slovenia
Na prvi etapi je na Krvavec grizlo kar 434 kolesarjev iz vsega sveta. Foto: Tour of Slovenia

Prva etapa I Feel Slovenia virtualne kolesarske Dirke po Sloveniji je tako presegla vsa pričakovanja organizatorjev.

Na vrh Krvavca je prvi prispel Nemec Julian Steffens z odličnim časom 43 minut in 34 sekund, drugi je bil Avstrijec Pasqualini, tretji pa še en Nemec Sven. V deseterici so se zvrstili rekreativni kolesarji iz kar osmih držav. Med slovenskimi rekreativci je prvo etapo virtualne Dirke po Sloveniji najhitreje zmogla 19-letna Lara Rajterič (skupno je bila 13.) pred Urošem Bogovičem in Andrejem Žavbijem.

Na uvodni etapi v dolžini slabih 14 kilometrov od Cerkelj do Krvavca so se številni rekreativni kolesarji z vseh koncev sveta lahko pomerili tudi s članom profesionalne ekipe Bahrain Victorius Matejem Mohoričem:

"Ker sem danes že bil na Krvavcu v okviru svojega rednega treninga, seveda v realnem svetu, na tej promociji virtualnega kolesarstva nisem pritiskal z vso silo, ampak sem to virtualno dirko izkoristil za lažji večerni trening. Vseeno ni bilo enostavno, pravzaprav sem bil na trenutke kar izmučen," je povedal Mohorič (30. mesto), ki je predse spustil kar nekaj rekreativcev, ki so se virtualne dirke lotili nadvse zagnano. O tem priča tudi končni čas zmagovalca.

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo imela še 4 etape, ki bodo na sporedu vsako soboto, vselej s pričetkom ob 19. uri. Naslednja etapa bo v soboto potekala od Črnomlja do Novega mesta čez Gorjance. Dolga bo dobrih 42 kilometrov, tokratni profesionalni gost pa bo Jani Brajkovič.

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji v različnih starostnih kategorijah.