V čudoviti soboti je v Kamniku teklo okrog 500 tekačev. Foto: Visit Kamnik
V čudoviti soboti je v Kamniku teklo okrog 500 tekačev. Foto: Visit Kamnik

20-letni Bojanc, sicer obetaven triatlonec, je ubranil lansko zmago, a se je moral zelo potruditi, saj mu je bil ves čas za petami odlični gorski tekač Miran Cvet. Bojanc je rekord izboljšal za več kot minuti in tekel 33:02, Cvet je zaostal pet sekund. Tretje mesto je osvojil Gašper Bregar (33:54).

Pri ženskah je bila najhitrejša članica domžalskega atletskega kluba Nuša Mali, ki je s časom 41:11 za 17 sekund ugnala lansko zmagovalko Tjašo Vrtačič. Tretja je bila Nives Skube.

Veronikin tek so prvič organizirali leta 2009, ko je Kamnik praznoval 780-letnico prejema mestnih pravic. Dolžina proge je tistega leta simbolično znašala 7.800 metrov, pozneje pa so razdaljo podaljšali za 200 metrov, pri čemer je bilo treba preteči štiri kroge po ulicah srednjeveškega mesta. Lani so se na željo udeležencev odločili, da traso podaljšajo na 10 km in da jo izpeljejo v enem krogu, tako da tekače pot pelje proti Podgorju, Duplici in nato nazaj ob Kamniški Bistrici.

Tudi tokrat je Veronikin tek štel za serijo rekreativnih tekov Gorenjska, moj planet. Serija se bo končala z Miklavževim tekom v Snoviku.

Za občinske naslove so se že zgodaj dopoldne pomerili osnovnošolski otroci, ob koncu prireditve pa otroci iz kamniških vrtcev, ki je (večina v spremstvu staršev) tekla po kamniških ulicah. Skupaj je v sončni soboto v Kamniku teklo okrog 500 tekačev.