Turnir v Ratečah so osvojili Železarji, nagrado za naj navijače pa je prejela ekipa Ščuke Cerknica, veliko presenečenje turnirja. Foto: Dino Škorja. Foto:
Turnir v Ratečah so osvojili Železarji, nagrado za naj navijače pa je prejela ekipa Ščuke Cerknica, veliko presenečenje turnirja. Foto: Dino Škorja. Foto:

Čudovita, sončna alpska kulisa, množica ljubiteljev drsanja, hokeja in rekreacije, en glasni krpan, dva harmonikarja, par loncev bograča, na ducate kranjskih klobas, nič žejnih navijačev, 64 ekip, tudi Slovaki, Italijani in Američani, 97 tekem, 21 skupin na na 8 igriščih in 7 iger za finalista, ki sta se spopadla za ledeno trofejo, je statistika družabno-rekreacijskega dogodka, ki je že lani s dinamičnostjo in prvinskim igranjem hokeja v naravi navdušil tudi Evropsko rekreacijsko in veteransko hokejsko zvezo, ki je tekmo za leseni kip kozla in pravice do hvaljenja, letos umestila v svoj koledar.

Že lani se je pokazalo, da je prvinsko igranje hokeja na naravnem ledu nekaj drugega, kot spopadi na lično spoliranih dvoranskih ploskvah, in da v takih pogojih amaterji redno premagujejo profesionalce. Letos je največ simpatij požela ekipa Ščuke Cerknica, ki je v izločilnih bojih premagala številne nekdanje hokejiste z dolgoletnimi izkušnjami, v finalu je sicer izgubila 4:0 z Železarji, a se je trojka borila proti petim Železarjem, njihovi glasni podporniki pa so jim prinesli nagrado za naj navijače.

Eden od vrhuncev dneva je bil tudi otroški turnir obiskovalci pa so se ob brezplačni izposoji drsalk lahko naučili tako osnov drsanja, kot hokeja ter se pomerili v spretnostnih izzivih.