Zdrav življenjski slog je najboljša preventiva pred srčnožilnimi obolenji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zdrav življenjski slog je najboljša preventiva pred srčnožilnimi obolenji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ker je tek ena od dejavnosti, ki gotovo dobro vpliva na počutje, so zaposleni v gorenjskih bolnišnicah svojim pacientom z zgledom pokazali, da naj bo zdrav življenjski slog najboljša preventiva pred srčnožilnimi obolenji. 47 kilometrov dolge poti od Kranja čez Begunje do Jesenic se je udeležilo 160 tekačev.

"K sodelovanju smo poleg vseh treh bolnišnic, torej splošne bolnišnice Jesenice, psihiatrične bolnišnice Begunje in porodnišnice Kranj, povabili še tako imenovane srčne ljudi, vojake, policiste in gorsko reševalno službo," je za TV Slovenija povedala Sandra Jerebic iz Splošne bolnišnice Jesenice
Odziv sodelujočih, med katerimi so bili tudi znani športniki, je bil odličen. "Ta dan je res nekaj posebnega in smo z veseljem prišli," je povedal eden od njih.
Tek je bil zahteven logistični položaj, a so vsi skupaj dokazali, da so res srčni ljudje, ki lahko k teku spodbudijo tudi druge. "Vsak, ki vidi takšno skupino ljudi, pri sebi pomisli, da bi tudi on lahko nekaj naredil za svoje zdravje."
Tekli so po etapah, dobrih 20 tekačev pa je preteklo vso pot. "Telesna dejavnost veliko pripomore k uravnavanju naših duševnih težav in ta akcija je lep kazalnik, kako lahko to vzdržujemo," je povedal Damjan Perne, direktor psihiatrične bolnišnice Begunje.