Istrskega maratona letos ne bo. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Šircelj
Istrskega maratona letos ne bo. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Šircelj

"Iskreno nam je žal, da v letu 2020 ne bomo mogli biti vaši gostitelji. Tudi če bi bile v kratkem preklicane omejitve in ukrepi, žal ne moremo zagotoviti varne izvedbe prireditve v obliki, kot smo je bili vajeni doslej, in niti ne v prilagojeni obliki, skladni s priporočili pristojnih služb," so zapisali organizatorji sedmega Istrskega maratona na svoji spletni strani.

Prireditelji so ob tem dodali, da skladno s pogoji razpisa tekov prijavnin ne bodo vračali in jih ne bo možno prenesti v naslednje leto, prav tako niso več možne odjave, bodo pa prijavljenim razdelili pripadajoče tekaške pakete.

"Bomo pa organizirali prevzem materialov, to je majic, naglavnih rut, medalj in promocijskih darilc naših pokroviteljev ter vam podarili vrednostni bon s popustom, ki ga boste lahko izkoristili za prijavo na naslednji ediciji Istrskega maratona," so zapisali.

Po odpovedi Istrskega maratona, ki je po zasedbi drugi največji v Sloveniji, je vprašljiva tudi izvedba 25. Ljubljanskega maratona. Ta bi moral biti 25. oktobra. Odločitev o tem bo padla do 10. septembra.