Slovenski novinarji se v domovino vračajo kar z 11 medaljami. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski novinarji se v domovino vračajo kar z 11 medaljami. Foto: MMC RTV SLO

Maja Grgič (Delo) je na 65. svetovnem srečanju, ki je letos potekalo v Pamporovem v Bolgariji, med članicami zanesljivo premagala vso konkurenco, na zmagovalni oder pa se je s tretjim mestom povzpela še Petra Lesjak Tušek (Večer).

"Proga je bila lepa, a zahtevna, vremenske razmere težke. Veseli me, da smo v ostri konkurenci dokazali, da nismo le dobri smučarji, ampak tudi tekači. K uspehu je pomagal tudi izjemen servis pod vodstvom Gregorja Puclja," je povedala Maja Grgič.

Uroš Esih (Večer) je bil najboljši med člani, slovenski uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil naš sodelavec z MMC-ja Tomaž Okorn, ki je postal še svetovni prvak v kombinaciji. Okorn je bil najboljši že v sredo v veleslalomu.

Zlato medaljo v kombinaciji (veleslalom + tek) si je priborila še Petra Lesjak Tušek, medtem ko je bila Barbra Jermann (Delo revije - Suzy) srebrna, Gregor Pucelj (Delo) pa bronast.

Skupaj je enajst slovenskih novinarjev v Pamporovem osvojilo enajst medalj. Na razglasitvi je za prepevanje Zdravljice poskrbel večni mladenič Darko Koren.