Matej Kravos je junak uvodnje preizkušnje sezone za amaterske kolesarje. Foto: KK Izvir Vipava/Silvan Uhelj
Matej Kravos je junak uvodnje preizkušnje sezone za amaterske kolesarje. Foto: KK Izvir Vipava/Silvan Uhelj


Težko dirko sta letos zaznamovala dokaj močna burja ter nekoliko nižje temperature. Prevoziti je bilo treba 15 krogov oziroma 62 kilometrov. V prvem krogu so kljub izjemnemu tempu tekmovalci ostali skupaj in tako pripeljali do ravnine, kjer cesta zavije nazaj proti Slapu. Kjer je burja najbolj ovirala kolesarje, je s pobegom poskusil Matej Kravos, ki si je hitro privozil večjo prednost. Skupina je poizkusila slediti pobegu, vendar so bili neuspešni. Z neverjetno samostojno vožnjo je Kravos pripeljal vse do cilja. Drugi je bil po šprintu skupine Italijan Roberto Vidoni (ASD SC I FALCHI DI T), tretji pa je bil Uroš Vene (KD Papež Podgorje).

V prvem štartu so šle na progo kolesarke (kategorije ženske A do ženske C) in starejše kategorije (master E in starejši). Dolžina trase je bila 42 kilometrov (10 krogov). Kot običajno, se je že v prvem krogu v klanec naredila selekcija in do konca dirke ni bilo nič drugače. Nekaj poskusov pobegov so kolesarji iz prve skupine, ki je štela približno 20 kolesarjev, uspešno nevtralizirali, pomagala pa jim je tudi močnejša burja, ki je osamele kolesarje hitro vrnila v skupino in zavetrje. V ciljnem sprintu, ki poteka v zaključni, 400-metrski klanec, je slavil Andrej Žavbi (TUŠ T.E.A.M.).

Do drugega mesta je pripeljal Iztok Melanšek (TUŠ T.E.A.M.), tretji je bil Italijan Daniele Canesin (ENGINE E BIKE CER). Med ženskami je slavila Ajda Opeka (KD Branik Maribor), ki je v ciljnem sprintu za malenkost premagala Tino Brelih (KD Alpe SIS).