Penko: Maraton Franja bo kot predvideno 12. in 13. junija

"Kolesarsko društvo Rog je uradno prijavilo maraton Franja. Glede na vse ukrepe, ki se odvijajo, in sprostitve v svetu in tudi pri nas in glede na okoliščine drugih športnih prireditev v kolesarstvu smo se odločili, da maraton Franja bo! In sicer v predvidenem terminu, 12. in 13. junija," je za TV Slovenija povedal direktor prireditve Gorazd Penko.

V nedeljo se bo v nakupovalnem središču BTC v Ljubljani začela tudi zadnja, 5., etapa letošnje Dirke po Sloveniji. Profesionalci na najmočnejši slovenski dirki bodo v uvodnem delu dneva opravili s traso Male Franje, preden se bodo iz Ljubljane podali proti jugovzhodu na Dolenjsko in tradicionalnemu cilju v Novem mestu.

Program Maratona Franje 2021 ostaja klasičen. V soboto, 12. junija, poteka 83-kilometrska Barjanka (štart ob 8.00) in 25-kilometrski družinski maraton ter 1,5-kilometrski otroški kolesarski izziv. V nedeljo, 13. junija, je čas za osrednji dogodek: 156-kilometrski Maraton Franja (štart ob 9.00) in 97-kilometrsko Malo Franjo (štart ob 10.40).