Sončna nedelja bo ob slovenski obali namenjena tekačem. Foto: istrski-maraton.si
Sončna nedelja bo ob slovenski obali namenjena tekačem. Foto: istrski-maraton.si

Polmaratonci in rekreativci bodo teči začeli v Izoli ob 10.15 oz. 10.30, maratonci pa štartajo v Ankaranu ob 10. uri. "V Izoli prevzamejo številke, nato gredo z brezplačnim avtobusom na štart," nam je povedala Marijana Sikošek, predsednica društva Istrski maraton, ki dodaja:

"Novost 5. Istrskega maratona je tek maratoncev skozi Luko Koper. Trasa 42-kilometrskega teka je sicer vsako leto drugačna, kot veste, spreminjamo tudi osrednje prizorišče. Letos je to Izola. Ob tem bi vse pozvala, da pridejo v Izolo dovolj zgodaj, saj je pričakovati veliko gnečo. Priporočamo, da so tekači ob 8.00 že v Izoli. Prireditveni prostor bomo odprli že ob 6.30."

Vreme bo sončno, le veter utegne nagajati. Tek ob morju ima sicer številne pozitivne učinke. "Bistveno lažje je. Morje da zagon. Pogled je krasen," pravi Sikoškova.

Organizatorji bodo spet poskrbeli tudi za zabavo: "Vedno poskrbimo za bogat spremljevalni program, zato, da tekači in navijači še ostanejo pri nas. Na osrednjem odru bosta tokrat Izolana Rudi Bučar in Marina Martenson."