Če smučarji obupujejo ob vse bolj milih in zelenih zimah, pa se jih veselijo kolesarji, saj omogočajo uporabo kolesarskih parkov 365 dni na leto. Foto: BoBo
Če smučarji obupujejo ob vse bolj milih in zelenih zimah, pa se jih veselijo kolesarji, saj omogočajo uporabo kolesarskih parkov 365 dni na leto. Foto: BoBo

Kolesarski park so razširili tudi na Areh, obisk narašča.

Kot je za Radio Slovenija poročala Vesna Martinec, v teh dneh na Pohorju odpirajo novi kolesarski progi na Arehu, in sicer pri sedežnici Ruška. Obe sta namenjeni rekreativcem in začetnikom, pojasnjuje vodja poletnih programov na Pohorju Andrej Trobentar:

"Ena proga gre pod traso nove sedežnice, to je proga Ruška family, druga trasa pa gre po tako imenovani Cvirnovi progi, to je – gledano dol – z zgornje postaje Ruške na desno. Obe se končata na spodnji postaji ruške sedežnice."

Družinam in začetnikom je namenjena tudi nova proga, ki se začne pri vmesni postaji gondole, enako proga Red Foxy, ki so jo v zadnjih dveh mesecih postavili ob snežnem stadionu.

"Ta proga gre od Trikotne jase do spodnje postaje sedežnice Radvanje, torej – gledano dol – na desno stran."

Obisk kolesarjev v pohorskem Bike parku, strmo narašča, na roko jim gredo tudi suhe zime. Preteklo zimo je Bike park obratoval nemoteno. Letos so tako našteli že 6000 kolesarjev, lani v vsem letu 11.000. Večina (70 odstotkov) jih prihaja iz tujine (Avstrija, Italija, Madžarska, Hrvaška).

Cena dnevne vozovnice je enaka kot za smučarje, ob koncih tedna za odrasle 43 evrov. Letos bodo v pohorskem Bike parku gostili tri tekmovanja, prvo že ta konec tedna, slovenski pokal v spustu.