Šport je že neštetokrat povezal Slovence in naj bo tako tudi v izrednih razmerah, ki vladajo zaradi novega koronavirusa. Pomembno je, da smo telesno dejavni in s tem skrbimo za svoje zdravje. Vsak začetek je težak, pravijo, ampak naš začetek bo precej enostaven: pozivamo vas, v petek ob 18. uri naredite 20 počepov. Seveda doma: v stanovanju ob odprtem oknu, na balkonu, terasi, domačem dvorišču ...

Za vaje bo skrbela Fakulteta za šport. Pri akciji bodo sodelovali znani slovenski športniki, najprej kajakaš Peter Kauzer, dobitnik srebrne olimpijske medalje. Z vami danes trenira še en slovenski olimpijski junak, deskar Žan Košir (videa spodaj). Vabljeni, da fotografije objavljate na družabnih omrežjih s ključnikoma #vadidoma in #trenirajdoma.

Počepi s Petrom Kauzerjem

Otrokom se priporoča 60 minut vadbe dnevno, da se prepotijo, odraslim vsaj 150 minut na teden. Vsaka minuta šteje in tudi ena minuta je še vedno veliko bolje kot nič.

Pri gibanju v naravi je treba upoštevati nov ukaz, da smo lahko le v družbi tistih, s katerimi smo tudi sicer v stanovanju. V primeru srečevanja z drugimi ohranite varnostno razdaljo, čim večjo, če je le mogoče, več kot pet metrov.

Ne uporabljate nobenih naprav, ki so na voljo na prostem, trenažerjev, igral in ne hodite na športna igrišča

Izogibajte se tudi hujšim naporom in nevarnejšim dejavnostim, kjer je možnost poškodb večja.

Žan Košir trenira z vami
Spodbujamo vas k vadbi doma!