Maraton Franja bo letos na sporedu septembra ali oktobra. Dokončno bodo termin potrdili junija. Foto: BoBo
Maraton Franja bo letos na sporedu septembra ali oktobra. Dokončno bodo termin potrdili junija. Foto: BoBo

Po posvetovanju z Mednarodno kolesarsko zvezo (UCI) so že sprejeli dva nadomestna termina. Dirka bo ali prvi konec tedna septembra ali oktobra, so sporočili iz organizacijskega odbora.

Pandemija virusa SARS-CoV-2 je s svojimi posledicami zajela celoten svet in začasno ustavila organizacijo množičnih športnih prireditev, med katerimi je tudi mednarodni kolesarski maraton Franja, največji kolesarski dogodek v Sloveniji.

Zato je organizacijski odbor 39. maratona Franje BTC City sprejel sklep, da v danih razmerah odpoveduje prireditev v predvidenem junijskem terminu, dokončno odločitev o 39. izvedbi maratona bo organizacijski odbor sprejel do konca junija.

Dogodki bodo na zahtevni preizkušnji
Organizatorji so sporočili, da se zelo zavedajo vseh resnih posledic gospodarske in družbeno-socialne krize po koncu pandemije. "Na zahtevni preizkušnji bodo tudi množični športni dogodki in njihovo ponovno oživljanje. Ob tem bodo morali mnogi pokrovitelji izkazovati visoko družbeno in ekonomsko odgovornost," so zapisali v sporočilu za javnost na čelu z direktorjem dirke Gorazdom Penkom.