Lani je kljub slabemu vremenu sodelovalo 130 tekačev, letos pa jih pričakujejo dvakrat več. Foto: Urša Drofenik
Lani je kljub slabemu vremenu sodelovalo 130 tekačev, letos pa jih pričakujejo dvakrat več. Foto: Urša Drofenik

"Lani je po ljubljanskih ulicah v dežju teklo 130 tekačev, letos pa jih pričakujemo dvakrat več. Kdor nima brkov, lahko mirno pride na štart, saj mu bomo dali lepljive. Tudi punce vabljene, da bomo imeli fantje še več podpore," nam je povedal predstavnik organizatorjev Miha Jurečič in predstavil traso osemkilometrskega teka:

"Štart bo na Prešernovem trgu, po Čopovi bomo tekli do Tivolija, mimo Trnovega do Špice in se v Gornjem trgu po strmi poti začeli vzpenjati na Ljubljanski grad. Po cesti se bomo nato spustili proti mestni hiši, kjer bo cilj. Gre za druženje z dobrim namenom brez štoparice. Rezultat torej ne bo pomemben, ampak bo pomembno ozaveščanje. Denar, ki ga bomo zbrali, bomo prek spletne strani movember.com namenili za raziskave za raka na prostati."

Prijavnine ni, tekači pa naj se prej vseeno prijavijo na spletni strani movembertek.si. Na štartu bodo na voljo tudi značke, ki bodo stale po en evro. Kdor želi, seveda lahko v dobrodelni sklad prispeva več. Od znanih Slovencev je udeležbo potrdil Alen Kobilica.