Do poletja, ko bo morje dovolj toplo za plavanje, je še kar nekaj časa in do takrat  lahko Koprčani po ugodni ceni plavajo v novem olimpijskem bazenu. Foto: Mestna občina Koper
Do poletja, ko bo morje dovolj toplo za plavanje, je še kar nekaj časa in do takrat lahko Koprčani po ugodni ceni plavajo v novem olimpijskem bazenu. Foto: Mestna občina Koper

V prvem mesecu delovanja bo bazen odprt ob delavnikih med 6.30 in 13. uro ter od 15. do 22. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 8. do 20. ure. Med tednom bodo v popoldanskem času v bazenu trenirali tudi športni klubi in društva, in sicer med 17. in 20. uro, tako da v tem času rekreacija za širšo javnost ne bo mogoča.

Prav tako se bo urnik rekreacije ob koncih tedna prilagajal urniku tekmovanj in drugim potrebam izvajalcev letnega programa športa. Po poskusnem enomesečnem obdobju bo lahko upravljavec objekta urnik prilagodil glede na potrebe uporabnikov.

Za enkratni obisk do treh ur bo tako moral uporabnik, star 15 let in več, odšteti šest evrov, medtem ko bodo uporabniki, mlajši od 15 let, dijaki, študenti, upokojenci in invalidne osebe za triurni obisk plačali štiri evre. Za obe kategoriji uporabnikov bo večerna vstopnica, ki predvideva dvourni obisk bazena med 20. in 22. uro med tednom, znašala štiri evre.

Z mesečno vstopnico, za katero bodo morali uporabniki do 15 let, dijaki, študentje, upokojenci in invalidne osebe odšteti 20 evrov, uporabniki, stari 15 let in več, pa 45 evrov, bo bazen mogoče uporabljati največ tri ure, in sicer med 6.30 in 17. uro. Za mesečno večerno vstopnico, ki omogoča uporabo bazena med 20. in 22. uro, pa bo cena enotna, in sicer 30 evrov na osebo.

Pokrit olimpijski bazen z merami 50 krat 25 metrov izpolnjuje vse pogoje za organizacijo mednarodnih plavalnih in vaterpolo turnirjev. V kletnih prostorih so garderobe za športne klube in prostore za dopinško kontrolo, nadstropje višje pa še garderobe za obiskovalce bazena, slačilnice in sanitarije ter pisarne.