Po zaključnem uspehu v superveleslalomu še skupinska slika ekipe s spremljevalci. Foto: Jasna Čuk Rupnik
Po zaključnem uspehu v superveleslalomu še skupinska slika ekipe s spremljevalci. Foto: Jasna Čuk Rupnik
false
Superveleslalomska ekipa. Foto: Jasna Čuk

Največje število točk so slovenski tekmovalci zbrali v najhitrejši disciplini – v superveleslalomu, ki je bil na sporedu zadnji tekmovalni dan, nekaj manj pa v četrtek v slalomu (z dolžino proge 181 m) in v petek v veleslalomu (317 m).

V posamičnih starostnih kategorijah so se med pet najboljših med ženskami uvrstile: Jasna Čuk Rupnik (slalom: 3. mesto, veleslalom: 3. mesto, superveleslalom: 1. mesto); Katarina Turk (slalom 2., veleslalom: 2., superveleslalom: 1.), Gordana Čižmek (slalom: 2., superveleslalom: 3.), Nataša Koglot Jelerčič (slalom: 3., veleslalom: 4.), Romina Ambrož (veleslalom: 2., superveleslalom: 2.) Zdravnica Katarina Turk je bila na odlično tretje mesto uvrščena tudi v kombinaciji - slalom in veleslalom.

V moški konkurenci so se posebej izkazali: Franci Koglot (veleslalom: 2., superveleslalom: 1.), Matija Jereb: veleslalom: 5.), Andrej Moličnik (superveleslalom: 3.), Marin Knežević (slalom: 3., veleslalom: 3., superveleslalom: 2.) in Timotej Vivod (slalom: 5., veleslalom: 3., superveleslalom: 2.)

Prvo svetovno prvenstvo zdravnikov v smučanju je v Franciji po vzoru novinarskih tekmovanj že pred desetletji organizirala lastnica založniške hiše in francoska novinarka Dominique le Caillon. Prve tekme so potekale v Val D'Iseru, a so se prvenstva iz neznanih razlogov kmalu tudi končala. Po nekaj letih sta tekme zdravnikov za svetovni pokal začela pripravljati smučarska navdušenca, ortopeda iz Nemčije in Avstrije, Ulrich Schreiber in Jorg Haury. Med tekmovalce sta povabila tudi farmacevte. Tekmovanja vsako leto potekajo izmenjaje v Italiji in v Avstriji.

Že od vsega začetka se tekem udeležujejo tudi slovenski zdravniki in v zadnjih letih tudi posamezni farmacevti. V okviru ekipnih zmag se Slovenci praviloma uvrščajo dobro, leta 2011 s 1. mestom celo na sam svetovni vrh.