Sezona pomladanskih tekov je v razcvetu, naslednji večji izziv bo Istrski maraton, ki bo 14. aprila. Generalko lahko opravite to nedeljo tako v Ljubljani kot tudi v Mariboru. Foto: Reuters
Sezona pomladanskih tekov je v razcvetu, naslednji večji izziv bo Istrski maraton, ki bo 14. aprila. Generalko lahko opravite to nedeljo tako v Ljubljani kot tudi v Mariboru. Foto: Reuters

Ves denar, ki ga bodo zbrali s štartninami in dobrodelnimi prispevki, bodo z nakupom aparata podarili Pediatrični kliniki v Ljubljani. Tek, ki ga s pomočjo donatorjev organizirajo tekaški zanesenjaki, zaposleni na Pediatrični kliniki v Ljubljani, vsako leto pritegne približno 700 tekačev iz vse Slovenije.

Štart bo na Bohoričevi ulici 20. Ob 10.15 se bodo začeli teki za najmlajše, osrednji dogodek pa bo šestkilometrski oziroma dvokilometrski tek na Ljubljanski grad.

Tek zdravja: prijavljenih 650 tekačev
Prav tako v nedeljo (7. aprila) pa bo v Mariboru tek po mestu, ki ga ob svetovnem dnevu zdravja prireja Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor. Tek zdravja, kot se imenuje dogodek, želi letos po besedah direktorja Jerneja Završnika opozoriti na problem kroničnih nenalezljivih bolezni, kjer sta med glavnimi dejavniki tveganja nepravilna prehrana in premalo gibanja.

Da bi ljudi spodbudili k več gibanja, letos zato prvič prirejajo Tek zdravja. Rekreativni tek je namreč zaradi svojih značilnosti dober začetek za spremembo življenjskega stila.
Na tek se je prijavilo 650 ljudi. Prireditev s štartom in ciljem na Glavnem trgu v Mariboru bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja in v vsakem vremenu. Začeli bodo z otroškim tekom, ostali pa se bodo lahko pomerili na eni od dveh prog. Krajša meri nekaj več kot štiri kilometre, daljša pa deset kilometrov in bo tekače med drugim popeljala do krajinskega parka Mariborsko jezero in čez Hidroelektrarno Mariborski otok.