Foto: Organizator
Foto: Organizator

Več kot 400 tekačev iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Češke in Nemčije ter Kanade je zadnjih šest tednov seštevalo svoje pretečene kilometre in jih posredovalo organizacijski ekipi Maratona treh src. Zastavljeni cilj so dosegli danes.

Z izpolnitvijo cilja bo ozelenela Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo Golnik, organizatorji so se namreč zavezali, da bodo, če cilj dosežejo, tam postavili zeleno steno.

"Navdušeni smo nad tekači, ki so se tako množično odzvali in s svojo ljubeznijo do teka pokazali tudi ljubezen do zdrave narave, čistega zraka in seveda izkazali solidarnostno pomoč bolnikom Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik," je dejal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

"To navdušenje sodelujočih nas je spodbudilo, da tokratnega maratona ne končujemo z današnjim dnem. Nasprotno, postavljamo si nove cilje, ki jih bomo z veseljem in ponosom najavili ob postavitvi zelene stene na kliniki Golnik. In tekli ter hodili bodo do konca tekaške sezone."

Udeleženci 2. virtualnega Maratona treh src so organizatorjem posredovali fotografije svojih zbiranj kilometrov, ki so marsikomu služile za spodbudo in odločitev, da se maratonu priključijo. Ni manjkala niti spodbuda uspešnih športnikov, kot so Anamarija Lampič, Peter Prevc, Jernej Damjan, Bor Pavlovčič, Žiga Jelar in Petra Majdič.

Na maratonu v Radencih pretekli obseg ekvatorja