Veronikin tek je tudi tek s čudovitim pogledom na kamniške planine. Foto: www.gorenjska-mojplanet.si
Veronikin tek je tudi tek s čudovitim pogledom na kamniške planine. Foto: www.gorenjska-mojplanet.si

20-letnega Bojanca, ki je pred mesecem dni postal državni podprvak v triatlonu v razredu olimpik, na štartu ne bo zaradi obveznosti v svojem osnovnem športu, torej triatlonu.

Štart bo ob 11. uri, prireditelji pa pričakujejo, da bo prijavljenih približno toliko tekačev kot lani, ko je bila udeležba rekordna (237).

Tek šteje tudi za serijo Gorenjska, moj planet, v kateri je devet tekmovanj, od aprilskega teka po ulicah Tržiča do Mikavževega teka, ki bo 1. decembra v Snoviku. Štartnina je v predprijavi do ponedeljka 15 evrov, od torka, 8. oktobra, pa 20 evrov.

Tekmovali bodo tudi kamniški osnovnošolci in srednješolci, ki imajo v sklopu Veronikinega teka organizirano Odprto šolsko prvenstvo.

Veronikin tek so prvič organizirali leta 2009, ko je Kamnik praznoval 780-letnico prejema mestnih pravic. Dolžina proge je tistega leta simbolično znašala 7.800 metrov. Do leta 2016 so tekači tekli v krogu po ožjem središču mesta, od leta 2017 pa so se organizatorji odločili za en krog po bližnji okolici (Podgorje, Duplica). Štart in cilj je pred Glavnim trgom.